Redningskrans til forskerpark

Godt nok har videnskabsministeren netop punkteret planen om en stor IT-forskerpark i Ørestaden. Men nu går Ørestadsselskabet og IT-brancheforeningen sammen at genoplive den.

Et byggeselskab og en brancheorganisation stritter imod. De vil ikke finde sig i, at videnskabminister Helge Sander skrotter planen om en stor, ambitiøs IT-forskerpark i Ørestaden.

Derfor har de, IT-brancheforeningen og Ørestadsselskabet, i dag udsendt en pressemeddelelse, hvor de insisterer på, at "Ørestaden bør være hjemsted for en IT-forskerpark, som bør ligge midt i mellem IT-højskolen, DR-Byen og Københavns Universitet til gavn for IT-miljøet i hele hovedstadsområdet."

Netop på dette sted havde staten da også købt en grund til godt 46 millioner kroner. Og denne grund med plads til 20.000 kvadratmeter kontorplads ville staten stille til rådighed i 35 år for iværksættere, forskere og andre i et kreativt vækstmiljø.

Men Videnskabsministeriet har altså fået kolde fødder, blandt andet fordi interessen for IT er kølnet noget, siden planen blev lanceret. Så nu vil Helge Sander sælge grunden til Ørestadsselskabet: Pengene, der kommer ud af grundsalget, skal i stedet bruges til en biotek-forskerpark i København.

Så klarer vi det uden staten

Men når ministeren ikke vil føre planen om en IT-forskerpark ud i livet, så tager Ørestadsselskabet og IT-brancheforeningen selv affære.

De satser på at kunne gennemføre etableringen af IT-forskerparken - omend i lidt mindre målstok end oprindeligt planlagt. Det skal ske gennem et samarbejde med private IT-virksomheder, selvom disse hidtil ikke har vist overvældende interesse i parken.

Idéen er at finde ledige lokaler i IT-højskolens regi i Ørestaden.

- Vi mener fortsat, at en IT-forskerpark er det rigtige for Ørestaden, siger Henning Christophersen, formand for Ørestadselskabets bestyrelse.

Idéen med IT-forskerparken var, at den skulle huse både forskere og studerende, der sammen afprøver forretningsmæssige muligheder i nyskabende IT-projekter. Tanken var også, at eksisterende virksomheder kunne etablere udviklingsafdelinger eller spin-off virksomheder i den.

Relevant link:
Erhvervsministeriets pressemeddelelse og udbudsmateriale om IT-forskerparken - offentliggjort i maj 2001, kan ses her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere