Global aftale skal forhindre piratkopiering af musik

Ny overenskomst fra UN copyright skal beskytte musikeres rettigheder i forhold til illegal kopiering på internettet.

Ny overenskomst fra UN copyright skal beskytte musikeres rettigheder i forhold til illegal kopiering på internettet.
Den ulovlige kopiering er et omdiskuteret emne, der får kunstnere og producere verden over til at rase.

Den længe ventede overenskomst træder i kraft den 20. maj 2002, og er det første globale tiltag på området. USA er et af de 30 lande, der har været med til at udarbejde overenskomsten, men Danmark er som medlem af EU ikke med i aftalen. Ifølge den engelske netavis Ananova skyldes det, at de 15 EU-lande allerede har nogle eksisterende regler på området, som svarer nogenlunde til den nye aftale.

Den nye overenskomst er én ud af to globale aftaler, der er blevet truffet i forbindelse med piratkopiering på nettet. Den anden aftale, der vil træde i kraft allerede den 6. marts, har til formål at beskytte forfattere, der har de samme online-problemer.

Kamal Idris - direktør for UN´s World Intellectual - siger i forbindelse med de nye aftaler, at "de vil skabe nogle mere ensartede retningslinjer, så kunsterne opnår en højere grad af beskyttelse i forhold til det digitale medie". Han understreger endvidere, at hvis reglerne skal have nogen effekt, skal de inkorporeres i de nationale love i alle dele af verden - ellers kan piratkopieringen ikke stoppes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere