Skype dropper lir

Skype satser på kerneforretningen. Dropper tillægsprogrammer.

Du har måske ikke lagt mærke til det, men din Skype-klient kan faktisk andet end at lave opkald.

I flere år har Skype promoveret tjenesten Skype Extras, der er et forum for udviklere, som har lavet praktiske og sjove tilføjelser til Skype. For eksempel programmer, der lader dig spiller backgammon med personen i den anden ende af røret eller udstyre ham med sjove hatte og mærkater, hvis du har gang i en video-samtale. Blandt lidt mere praktiske programmer er muligheden for at lave backup og smelte Skype sammen med Outlook.

Men det er slut nu.

Skype oplyser, at man vil lukke Skype Extra. Det betyder, at der ikke lukkes flere godkendte programmer ind i folden. De eksisterende programmer får dog lov at blive liggende på Skype Extras til de eksisterende betalingsaftaler udløber. 

Beslutningen kan virke logisk i en tid, hvor mange andre virksomheder også sælger perifere tjenester fra og fokuserer på kerneforretningen. Skype oplyser da også, at Extras simpelthen er blevet anvendt for lidt til, at firmaet kan forsvare at bruge flere kræfter på tjenesten.

Men nedlukningen kan alligevel vække undren. For eksempel er det en udbredt opfattelse, at Facebook vippede MySpace af tronen udelukkende fordi, at man tillod og opfordrede 3. parts-udviklere til at bidrage. Og da en konkurrerende tjeneste som Google Voice er på vej til at rulle ud i USA, lyder det pudsigt, at Skype drosler ned for brugernes mulighed med tjenesten.

Brugerne går dog ikke helt glip af programmerne. Nedlukningen betyder primært, at 3. parts-udviklerne selv skal stå for at formidle deres programmer og selv indkræve betaling. 

En af de meget populære tillægstjenester til Skype Pamela har dog proklameret, at deres tjeneste kommer til at leve videre uden for Skypes beskyttende folder. Pamela laver programmet, der kan optage lyd- og videosamtaler i Skype samt programmet PamFax, der gør det muligt at sende fax via Skype.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere