Kølig modtagelse af Microsoft-udspil

Kort efter Microsofts stort anlagte pressemøde i aftes udsendte EU-Kommissionen en meddelelse, der tager glansen af Microsofts "åbne" hensigter.

Microsoft gør det væsentligt lettere for programmørere at få eksterne applikationer til at spille sammen med Microsofts vidtudbredte programmer.

Sådan lød hovedbudskabet i aftes, hvor Microsoft også lovede at lægge over 30.000 siders dokumentation ud på nettet.

Men de umiddelbart noble hensigter fik ikke EU-kommissionen til at falde på halen. Kort efter pressemødet kom en skeptisk europæisk reaktion.

I en kort pressemeddelelse skriver kommissionen, at man hilser ethvert skridt mod "helhjertet" interoperabilitet velkommen. Men at Microsoft tidligere har varslet bod og bedring - som er udeblevet.

I meddelelsen hævder kommissionen, at man tidligere har set fire lignende udmeldinger omkring interoperabilitet.

Men hos Microsoft sværger man, at denne gang adskiller sig fra de tidligere udmeldinger.

»Dette skridt adskiller sig kvalitativt og kvantitativt fra alt, hvad vi har gjort i fortiden. Denne gang kan folk ikke kun bedømme os på vores ord - men også på vores handlinger,« siger Bradford L. Smith, der er senior vice president hos Microsoft.

Kommissionen har i en årrække ført retssager mod Microsoft på grund af firmaets lukkethed og firmaets politik om at "bundle" software, så konkurrenter har haft svært ved at komme ind på markedet.

Kommissionen understreger, at den aktuelle udmelding ikke rykker ved de fortsatte undersøgelser, om hvorvidt Microsoft udnytter sin monopol-lignende status ved at binde for eksempel Internet Explorer til Windows fra fødslen.

Kommisionen vil dog nu undersøge, om Microsofts nye politik til fulde betyder, at firmaet efterlever det andet krav fra den europæiske kommission. Nemlig kravet til større åbenhed over for eksterne programmørere.

Microsofts rivaler gætter på, at gårdsdagens udmelding også skal ses i lyset at det mulige opkøb af Yahoo. Hvis den handel bliver en realitet, så har Microsoft brug for et forbedret rygte:

»For at få den overtagelse godkendt af konkurrencemyndighederne, så skal Microsoft overbevise europæiske lovgivere om, at firmaet har ændret sit syn på interoperabilitet, så de ikke længere opfører sig som et proprietært monopol,« siger Ken Wasch, der er direktør for "The Software and Information Industry Association", som består af flere Microsoft-konkurrenter som IBM, Oracle, Sun Microsystems og Red Hat.

Microsofts aktier steg efter gårdsdagens udmelding.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere