Artikel top billede

LinkedIn klarer sig bedre end ventet

Trods katastrofe-stemning på aktiemarkederne kan LinkedIn overraske positivt.

Det er en sort dag på verdens aktiemarkeder, hvor kurserne rasler ned, men det sociale netværk LinkedIn går mod trenden med en stigning i aktiekursen. Det skyldes et overraskende positivt regnskab for andet kvartal, som LinkedIn netop har fremlagt, skriver Reuters.

Det sociale netværk har i forvejen øget sin aktiekurs siden børsnoteringen i maj. Aktien startede på kurs 83 og sluttede allerede den første dag på 94 dollar, nu ligger den omkring 100 dollar.

Ved børsnoteringen blev hele firmaets værdi sat til 4,5 milliarder dollar eller omkring 22,5 mia. kr. Det er meget imponerende når man ser på, at LinkedIn kun tjente omkring beskedne 75 mio. kr. sidste år ud af en omsætning på 1,3 mia. kr.

LinkedIn har da også advaret om, at man ikke forventer at tjene penge i 2011. Så galt ser det nu ikke ud til at gå. I andet kvartal har LinkedIn øget sin omsætning til lidt mere end 600 mio. kr. - en stigning på 120 pct. i forhold til året før – og der er et lille overskud på omkring 25 mio. kr.

Firmaet tjener nu de fleste af sine penge på forskellige løsninger og tjenester, der hjælper virksomheder med at finde de rigtige medarbejdere.

LinkedIn er det største professionelle sociale netværk. Det blev stiftet i 2002 og tjener penge på at sælge premium-abonnementer og på at hjælpe virksomheder med markedsføring og rekruttering. LinkedIn er mindre kendt end Facebook og Twitter, men der er mere end 115 millioner brugere. Antallet af brugere er steget med 61 pct. på et år.

I modsætning til Facebook er der fokus på arbejdsrelaterede, ikke private kontakter. Mange bruger LinkedIn til at komme i kontakt med nye potentielle arbejdsgivere. Den største konkurrent til LinkedIn er tyske Xing, som ”kun” har 10 millioner brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere