Artikel top billede

Pengeregn over Nano-urprojekt

Et iPod Nano-ur fik samlet mere end fem millioner kroner i kapital på Kickstarter.

I sidste uge kunne ComON fortælle om det amerikanske designfirma Minimal, som indsamlede penge til et usædvanligt urprojekt hos internet-tjenesten Kickstarter. Ideen er at tage den lille firkantede iPod Nano musikafspiller fra Apple og bygge den ind i et armbåndsur.

Aktionen på Kickstarter er nu slut og det er lykkes at indsamle intet mindre end 941.000 dollar eller mere end fem millioner kroner på Kickstarter. Pengene kommer fra 13.510 forskellige bidragydere. Det oprindelige mål var blot at indsamle 15.000 dollar, så man må sige at aktionen er gået noget bedre end ventet.

Beløbet er også en ny rekord for Kickstarter, som hjælper firmaer og opfindere med at skaffe penge til at realisere deres ideer. Den hidtidige rekord var 345.000 dollar, som blev indsamlet til filmen ”Blue Like Jazz”.

Det viser sig at mange af bidragyderne til Nano-projektet slet ikke ejer en iPod Nano (endnu). Her er der altså om, at tilbehør driver salget af et produkt – normalt plejer det at være omvendt.

Minimal har planer om at fremstille to forskellige armbåndsure. Det ene, TikTok, fungerer som en form for dock til iPad Nano. Her kan man sætte den lille musikafspiller ind og bruge den som ur på armen.

Det andet produkt LunaTik har et mere avanceret design og her skal iPad Nano skrues fast, så den ikke uden videre kan fjernes igen.

Men der findes allerede produkter, som forvandler iPod Nano til et armbåndsur – og et af dem er dansk. Danske Nanowatch sælger en urrem i gummi, som kan bruges sammen med Nano. Den koster 149 kr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere