Orange-ansat: Hårdt at være i vælten

At arbejde i en virksomhed, som medierne skriver stribevis af dystre artikler om, er ikke rart. Det gør ondt, når der bliver talt ondt om ens firma, fortæller Peter Hansen. Han krydser fingre for snarlig afklaring.

I denne uge har det været anderledes, end det plejer, at være ansat i Orange. At arbejde i en medieombrust virksomhed, hvis overlevelse diskuteres, sætter sit tydelige præg på hverdagen.

Det fortæller Peter Hansen, der arbejder i Orange Danmarks tekniske afdeling som Oracle database administrator. Sammen med sine cirka 1200 kolleger har han siden i fredag læst, set og hørt om Orange i netmedier, aviser, tv og radio.

Peter Hansen oplever, at kunder, konsulenter og den private omgangskreds pludselig sætter spørgsmålstegn ved hans arbejdsplads fremtid. Den arbejdsplads, han siden 1998 har lagt tusinder af timer i. Og den arbejdsplads, han absolut forventer også vil være rammen om hans fremtidige karriere.

- Folk spørger, om jeg er tryg ved situationen. Og det er jeg. Men samtidig "er jeg utroligt meget Orange indeni". Det gør ondt, når der bliver talt ondt om ens firma. Når man har været med til at bygge noget op, bliver man nok en slags ambassadør for firmaet, siger Peter Hansen.

Galgenhumor

Blandt kollegerne i hans afdeling i Orange har situationen forårsaget en del galgenhumor, selvom der ifølge Peter Hansen generelt synes at være tillid til ledelsen og Orange Danmarks fremtid.

- Det påvirker ikke projekterne, vi arbejder med. Men det påvirker da stemningen. I Teknisk Afdeling føler vi os vist ret sikre på at have et arbejde uanset hvad. Vi er ikke specielt nervøse for, om der bliver betalt terminer til den første. Men sarkasmen kører, siger Peter Hansen.

Ledelsen i Orange har afholdt nogle stormøder, hvor medarbejdere har fået Oranges egen udlægning af situationen. En version med mere plads til nuancer, end der er i pressedækningen, mener Peter Hansen.

Pressen overdriver og forvrænger

Selvom han mener, han har forståelse for, at "tingene skal frem" og at også mindre glade nyheder om Orange dermed bliver bragt i medierne, langer han ud efter mediernes dækning af Orange den seneste uge.

- Jeg synes, pressen har kogt det her fuldstændig op. Jeg synes, vi har gjort det godt, men der bliver hele tiden talt om vores underskud. Det generer mig som medarbejder, at man kun hiver alt det negative frem, men det er selvfølgelig det, der sælger aviser.

Han påpeger, at medierne forsømmer at fortælle, at Orange også har skabt 1200 danske arbejdspaldser, og at selskabet bygger en omfattende tele-infrastruktur op i Danmark for milliarder af kroner.

Ledelsen lidt sent ude

Peter Hansen er lidt ærgerlig over, at Orange Danmarks øverste chef, Monique Moulle Zetterström, ikke havde mulighed for at reagere på medieskriverierne før efter nogle dage.

- Jeg tror på det, ledelsen har meldt ud. Men hvis det havde fortsat så massivt i pressen en uge mere, så kunne det måske have rykket noget ved min tro på, hvad man får at vide af ledelsen. For så kunne pressen måske have fået så meget magt, at man troede mere på den end på ledelsen, skønner Peter Hansen.

Han ærgrer sig også ved tanken om, at virakken om Oranges fremtid måske har kostet kunder, selvom servicen og produkterne har været uændret i denne uge.

Nu håber Peter Hansen - og sikkert også hans kolleger - at blæsten om Orange løjer af, så det kan blive almindelig hverdag igen på arbejdspladsen.

- Jeg glæder mig til, der kommer en afklaring. Det ville betyde, at vi kan komme videre med projekter, som måske ikke går så hurtigt, som vi godt kunne tænke os. Og at der ikke kom negative artikler i avisen, ville jo betyde en del - at folk igen fik en positiv holdning til Orange, siger Orange-medarbejderen fuld af fortrøstning på sit firmas vegne.

- Vi er pionerlandet i Norden for Orange. Det stopper de ikke bare.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere