Mozilla skælder ud over Apples planer for Safari

En topchef i Mozilla mener, at Steve Jobs bevidst forfølger en forældet tankegang, når han kun ser Explorer og Safari som de eneste browsere i fremtiden og dermed negligerer Firefox.

Mens en af topcheferne i Mozilla hilser browseren Safari velkommen til Windows, så skælder han samtidig ud over, hvordan Steve Jobs beskriver sine planer for Safaris udbredelse.

Årsagen er Steve Jobs' præsentation af Safari til Windows på worldwide developers conference i sidste uge, hvor Jobs blandt beskriver en udvikling, hvor Safari skal indtage omkring en fjerdedel af browsermarkedet til Windows. Det skete i en præsentation, hvor den eneste anden browser var Internet Explorer.

Den beskrivelse er faldet John Lilly, daglig leder og bestyrelsesmedlem i Mozilla, noget for brystet i betragtning af, at Jobs ved samme lejlighed erkendte, at Mozillas Firefox i dag har 15 procent af browsermarkedet.

Hvorfor indgår Firefox så ikke i Jobs' beskrivelse af fremtidens browsermarked?

Ifølge John Lilly er det fordi, Apple tænker på en gammeldags måde, hvor hele browsermarkedet styres af blot to selskaber. Han tror ikke på, det er en tilfældighed, at Firefox og andre browsere var repræsenteret på beskrivelsen af det nutidige marked, men ikke på det fremtidige.

»Det verdensbillede, som Steve giver et indblik i, afslører deres tankegang: Det er forældet, kontrolleret af selskaberne og orienteret mod duopol,« skriver John Lilly på sin blog.

Lilly mener ikke, at den udvikling er god for nettet. Men han tror samtidig, at det er irrelevant at vurdere, fordi der næppe vil opstå en situation, hvor der kun er to browsere.

Derimod synes han, at Safari til Windows er en god ting, fordi det giver brugerne flere valgmuligheder.

»Nettet tilhører folk, ikke firmaer,« skriver Lilly.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere