Artikel top billede

Nvidia lover femdobbelt ydelse i ny grafik-chip

Nvidia satser sin fremtid på mobil grafik til smartphones og tavlecomputere.

De to mest populære Android-tavlecomputere på markedet i dag – Samsung Galaxy Tab 10.1 og Motorola Xoom – indeholder begge Tegra 2 grafik fra Nvidia. Det 20 år gamle firma, der er kendt for sine grafikkort til pc'er, satser stort på mobil grafik til smartphones og tavlecomputere. Nvidia har netop udsendt en video, der skal demonstrere ydelsen i den kommende quad-core mobil-processor Kal-El.

Der er tale om et spil kaldet Glowball med en lysende kugle, der kaster skygger rundt i rummet. Det ser ud til at køre flydende – men kun med Kal-El, som kommer senere i år. Nvidia hævder at Kal-El har fem gange højere ydelse end Tegra 2.

Nvidia har allerede planlagt de næste tre generationer, med kodenavnene Wayne (2012), Logan (2013) og Stark (2014). Det ser ud til at Stark skal levere en ydelse der er op til 100 gange hurtigere end Tegra 2.

For Nvidia kan den nye satsning på mobil grafik være et spørgsmål om firmaets overlevelse på lang sigt. På pc-markedet er Nvidia presset af de nye hybrid-processorer med integreret grafik, og samtidig er væksten på pc-markedet fladet ud. Markedet er efterhånden mættet og mange køber mobile enheder i stedet for pc'er.

Det er på smartphone- og tablet-markedet, at den store vækst sker, og det er også her Nvidia ønsker at være. Tegra 2 bliver allerede brugt i mange smartphones og tavlecomputere. Nvidia har også leveret grafikchips til Apples bærbare, men ikke til iPhone og iPad.

Indtil videre er fremtiden for Nvidias mobile grafik dermed tæt knyttet sammen med Android – men det kan ændre sig til næste år, når Windows 8 kommer i en version til ARM-processorer.

I første kvartal har Nvidia solgt Tegra 2-chips for mere end en halv milliard kroner, så foreløbig tegner det til at den mobile satsning bliver en succes for firmaet. Samtidig har Nvidia mistet store markedsandele inden for pc-grafik.

Nvidias mobile satsning understreges også af, at selskabet netop har betalt næsten to milliarder for nystartede britiske Icera, der udvikler baseband-teknologi til mobiltelefoner. Med dette køb får Nvidia mulighed for at kombinere mikroprocessor- og kommunikations-teknologi på samme chip.

Mens Nvidia har leveret sin Tegra 2 grafik til mange af de mest solgte Android-smartphones på markedet, så ser situationen lidt anderledes ud på tablet-markedet. Der er Tegra 2 grafik i Galaxy Tab og Xoom, men det er stadig iPad der er kongen på dette marked.

Nvidia-chef Jen-Hsun Huang har selv kritiseret, at de første Android-tablets har været for dyre og der har manglet applikationer. Men han tror, at det bliver løst i den næste generation, og han forudsiger at halvdelen af alle tablets kører med Android om to-tre år. Nvidia håber selvfølgelig, at man vil levere chips til de fleste af dem.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere