Computere, netværk og sikkerhed har fascineret ham fra barnsben. Siden ni-års alderen har han eksperimenteret på livet løs og læst mange tykke bøger. Nu er han 20 år og direktør i sit eget IT-sikkerhedsfirma, Security Point, med fem medarbejdere.
- Jeg har altid været fascineret af, at det kunne lade sig gøre at bryde ind i store systemer. Og jeg har altid gerne ville have mit eget firma. Derfor har jeg brugt fire år på at udvikle et anti-hacker-system, Security Point-Scanner, fortæller Viktor Christiansen.
Ikke nørd, men opfinder
Scanneren laver et simuleret angreb på netværkssystemer eller IP-adresser tilkoblet nettet. Systemet fungerer ved, at brugeren jævnligt kobler sig op til Security Points servere og får et sikkerhedstjek.
Viktor Christiansen har ingen formel uddannelse i hverken teknologi eller handel. Han foretrækker selvstudier og at lære af sine erfaringer men har dog taget nogle kurser og certificeringer for at få papir på nogle af sine kompetencer.
Han afviser titlen nørd, selvom hele hans barndom gik med teknik samt skak.
- Jeg kan mere end en nørd kan. Jeg kan forvandle en idé til et produkt og gøre det kommercielt. Jeg er både opfinder og direktør, siger han.
Internationale partnere
I den senere tid har han sammen med sine medarbejdere arbejdet intenst på at markedsføre sikkerhedsscanneren.
- Ingenting kommer af sig selv. Det er rigtig hårdt og dyrt at komme igennem til store firmaer og bevise for dem, at mit produkt er bedre end alt andet. Jeg har prøvet at få nej og nej og nej. Det kræver virkelig tålmodighed, fortæller iværksætteren.
En række softwareforhandlere i Danmark, USA, Australien, Italien og Norge har testet Viktor Christiansens opfindelse. De har for nylig indgået partneraftaler med Security Point. I Danmark er det blandt andre Ravenholm Computing og Dansk EDB-Løsning.
- Nogle af vores partnere er i kontakt med regeringer og militær, som er meget interesserede i værktøjet, lyder det med en vis stolthed i stemmen fra Viktor Christensen.
Afvist tilbud om kapital
Fem gange har investorer tilbudt at skyde kapital i Security Point. Men indtil videre har svaret været nej tak. Viktor Christiansen har i stedet selv finansieret opstarten ved hjælp af lån og konsulentydelser.
- Måske er det grunden til, jeg har overlevet dotcom-døden. Man kan jo sige, at motivationen til at lave noget, der virkelig virker, måske er mindre, når man får pengene, inden man laver arbejdet, ræssonerer Viktor Christiansen.
Høje forventninger
En af de, der har fulgt Viktor Christensens slid, er Annie Brink-Koch. Hun er direktør i virksomheds-kuvøsen IT-Innovation i Vejle, hvor Security Point havde til huse i begyndelsen.
- Viktor Christiansen er en meget flittig, velbegavet ung mand, der brænder for sit produkt. Han vækker stor tillid og jeg er slet ikke i tvivl om, at der venter ham en meget stor fremtid. Han arbejder virkelig hårdt med det og der er vist ikke plads til andet i hans hverdag, siger Annie Brink-Koch.