Monster-datatyveri større end hidtil antaget

Et dataindbrud hos internet-jobdatabasen Monster.com kan være langt mere alvorligt end hidtil antaget.

Tidligere i denne måned blev internet-jobdatabasen Monster.com ramt et et dataindbrud hvor ukendte gerningsmænd fik fat i personlige oplysninger om et stort antal brugere, der senere er brugt til at sende målrettede phishing-mails. Monster.com fortalte i første omgang, at omkring 1,3 millioner brugere var berørt af datatyveriet, men nu erkender selskabets direktør Sal Iannuzzi, at det faktiske tal kan være langt højere.

I forbindelse med efterforskningen af den aktuelle sag har Monster.com opdaget, at sitet tidligere er blevet hacket.

»Vi regner med at det er et stort tal. Det kan sagtens være flere millioner,« siger Iannuzzi til Reuters.

Han mener at alle Monster-brugere bør regne med, at de oplysninger, som de har afleveret til jobtjenesten, kan være faldet i hænderne på it-kriminelle. Jobdatabasen har også en dansk tjeneste, Monster.dk, hvor man i øjeblikket kan søge blandt 3.200 jobs.

Iannuzzi understreger at man har forbedret sikkerheden, men tilføjer at han ikke kan garantere, at det samme ikke kan ske igen.

Monster.com er blevet kritiseret, fordi selskabet ventede fem dage med at informere sine brugere om datatyveriet. I den mellemliggende periode har hackerne sendt et stort antal phishing-mails til de e-mail-adresser, som de har kopieret fra jobdatabasen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere