Artikel top billede

Nu er der igen lukket for betalinger til Wikileaks

I syv måneder har Visa og Mastercard blokeret for betalinger til Wikileaks. Islandsk partner fandt et smuthul, men det blev hurtigt lukket igen.

I fredags kunne ComON fortælle, at Wikileaks nu efter syv måneder igen kunne modtage donationer via kreditkortbetalinger. Wikileaks' hostingselskab og tekniske partner DataCell på Island bekræfter, at man har modtaget penge. Visa og Mastercard har ellers lukket for betalinger til Wikileaks.

Det har været spekuleret i, hvordan det er lykkes for Wikileaks at bryde betalingsblokaden. Nu ser det ud til at sagen er opklaret – og hullet er lukket igen. Ifølge Reuters havde DataCell indgået en aftale med en islandsk bank, Valitor, som accepterede at modtage betalinger til DataCells kunder.

Men DataCell fortalte angiveligt ikke, at det også ville omfatte betalinger til Wikileaks. Det fandt Valitor først ud af fredag, hvor de første betalinger allerede var sendt igennem til Wikileaks. Herefter valgte Valitor at blokere for Visa og Mastercard betalinger til Wikileaks og opsige kontrakten med DataCell.

En kilde siger til Reuters at mindre end 100 betalinger blev sendt igennem, inden Valitor blokerede for betalingerne igen.

Der har været meldinger om at det var Visa Europe som blokerede for betalingerne, men DataCell bekræfter overfor Reuters at det var Valitor, som fik stoppet transaktionerne.

DataCell-stifter Olaf Sigurvinsson afviser overfor Reuters at man har forsøgt at skjule overfor Valitor, at der var tale om betalinger til Wikileaks. Han fortæller at DataCell nu har klaget til det islandske banktilsyn og forbereder en klage til EU.

Visa, MasterCard, PayPal, Amazon og en masse andre trak sig sidste år som partnere eller leverandører til Wikileaks på grund af offentliggørelsen af tusindvis af lækkede dokumenter fra det amerikanske militær. Wikileaks-stifter Assange har hele tiden påstået, at det var efter pres fra amerikanske efterretningstjenester.

Efterfølgende har hacker-gruppen Anonymous gennemført angreb mod Visa og Mastercard som ”straf” for deres boykot af Wikileaks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere