IT-højskolen tester 3D-lokalisering

Fra det kommende semester får de studerende på IT-højskolen adgang til et nyinstalleret 3D-lokaliseringssystem, som kan bruges til at opspore enkelte personer med få meters nøjagtighed.

Hovedstadens Udviklingsråd har finansieret et nyt projekt, LaCoMoCo (Laboratory for Context-Dependent Mobile Communication), som gennemføres på IT-højskolen i København. De studerende får adgang til et 3D-lokaliseringssystem, som gør det muligt at lokalisere enkelte personer med få meters nøjagtighed i tre dimensioner.

»Det unikke ved systemet er, at de studerende i praksis får 'hands on'-erfaring med udvikling af lokationsbestemte services. Normalt er der ikke mange studerende, der får muligheden for at prøve den slags teknologi af i praksis. Men her kan de være med helt fremme på banen, når det gælder den nye teknologi. På sigt giver det dem megen nyttig erfaring, de kan tage med sig ud i arbejdslivet,« forklarer forskningsleder Lars Birkedal.

IT-højskolen fortæller at teknologien måske bliver implementeret i fremtidens lufthavne for at undgå, at kufferter og anden bagage ved en fejltagelse bliver byttet om. Med den nye teknologi vil lufthavnspersonalet dermed lynhurtigt kunne lokalisere en bortkommen kuffert, så den kan blive bragt tilbage til den rette ejermand.

Teknologien kan også bruges inden for sundhedssektoren, hvor læger i fremtiden i en akut situation eksempelvis kan anvende systemet til hurtigt at finde den nærmeste sygeplejerske på hospitalet og dermed få hurtig assistance.

På spilområdet kunne teknologien bruges til et spil, hvor mennesker udgør levende brikker, eller en virtuel udgave af paintball.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere