Den Digitale Taskforce rydder digitale minefelter

Den Digitale Taskforce er en unik tre-årig indsatsstyrke med 20 medarbejdere. Konstruktionen er effektiv, mener medarbejderne.

Vejen til digitalisering af den offentlige sektor er brolagt med forhindringer og delopgaver, som skal løses i forskellige ministerier.

Både i Justitsministeriet og Finansministeriet kigger man på lovene, henholdsvis på formkrav til skriftlighed og på muligheden for regelforenkling.

Videnskabsministeriet tager sig af standarder, den fælles infrastruktur, for eksempel Den Digitale Indkøbsportal DOIP og XML-projektet, der skal gøre udveksling af data på kryds og tværs til en leg.

Midt i det hele ? og fysisk oven på Finansministeriet og med afdelingschef Adam Wolf fra Finansministeriet som chef ? sidder Den Digitale Taskforce som edderkoppen midt i spindet, der er forankret i alle verdenshjørner af den offentlige sektor.

? Mange af de steder, hvor det er nødvendigt at sætte Den Digitale Taskforce ind, har der været grænsestridigheder mellem flere myndigheder i årevis. Det er ofte følsomt, hvis der skal spares penge eller flyttes og afgives kompetencer. Så af og til kan vi godt føle os som FN?s indsatsstyrke i Bosnien, der skal rede trådene ud, siger projektleder Lars Frelle-Petersen.

Som dyrene i Zoo

Arbejdsformen for taskforcens cirka 20 medarbejdere, som er stationerede fra ministerier, KL og Amtsrådsforeningen, er udelukkende projektorienteret.

Hver medarbejder initierer en række projekter rundt omkring i den offentlige sektor, som denne først slipper, når de involverede myndigheder selv har overtaget førertrøjen.

? Vi arbejder helt tværgående og trækker på hinandens kompetencer uden skelen til hierarki. For de øvrige medarbejdere i Finansministeriet er vi som dyrene i Zoologisk Have; de kommer og ser på, hvordan vi gør, siger projektleder Lars Frelle-Petersen.

Han fortæller, at man i starten lurede meget på hinanden, for hvor lå nu den enkelte medarbejders loyalitet?

? Det har vist sig ikke at være noget problem, men tværtimod en styrke, for i praksis er man både loyal over for taskforcen og sit ministerium. Faktisk er det meget nyttigt, at der er nogen, der kan se tingene fra flere sider og lobby?e begge veje, siger Lars Frelle-Petersen.

? Det er et meget effektivt set-up. At vi kommer så mange forskellige steder fra og sidder ovenpå Finansministeriet kan ikke undervurderes. Folkene i taskforcen kender mange kroge af den offentlige sektor og kan derfor gennemskue, om modstand mod samarbejde er sagligt begrundet eller skyldes krig om opgaverne, siger Morten Hass.

? Vores samlede viden og indsigt kombineret med en magtfuld bestyrelse gør, at vi kan komme videre, selv når fire-fem ministerier sidder i hver sit hjørne af den samme proces, siger Morten Hass.

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworld

Vil du vide mere om Den Digitale Taskforce?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere