Intel opgiver sit super-grafikkort

Intel opgiver nu sit forsøg på at udvikle sit eget super-grafikkort. Larrabee kommer i første omgang kun som software.

Intel vil alligevel ikke sælge sit eget super-grafikkort under kodenavnet Larrabee. Fredag meddelte Intel overraskende at Larrabee i første omgang kun kommer som software-platform til udviklere.

Larrabee skulle ellers give AMD og Nvidia kamp til stregen med 16, 32 eller 48 kerner - og det skulle vel at mærke være rigtige x86-kerner. Dermed skulle Larrabee markere et vigtigt skridt i sammensmeltningen af cpu og gpu. Det var ventet at Larrabee skulle være klar i 2010.

"Udviklingen af Larrabee og silicium er bagud i forhold til der, hvor vi havde håbet at være på det nuværende tidspunkt. Som et resultat vil det første Larrabee produkt ikke blive lanceret som et selvstændigt grafik-produkt," sagde Intel-talsmand Nick Knupffer fredag.

Intel ønsker ikke at uddybe, hvilke andre versioner af Larrabee der vil komme efter den første softwareudgave til udviklere kommer til næste år. Larrabee har været kronisk forsinket og lanceringen var oprindelig planlagt til 2008. Intels problemer blev tydelige på sidste måneds SC09 supercomputer-konference.

"Justin Rattner (Intel Senior Fellow) demonstrerede at Larrabee havde nået en teraflop, hvilket er fantastisk, men du kunne gå over på den anden side af gaden og købe et AMD grafikkort med fem teraflops for nogle få hundrede dollar," siger analytiker Jon Peddie ifølge Cnet.

Den første offentlige demonstration af Larrabee på IDF i september 2009 formåede heller ikke at begejstre. Intel viste en raytracing-version af Quake Wars, hvor objekterne bevægede sig i hak hen over skærmen.

Intel forventer stadig at være klar med en cpu med integreret gpu i denne måned, under kodenavnet Pineview, men her er der tale om en processor til netbooks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere