I øjeblikket er dansk politi i gang med at rette op på aldrende it-systemer, der for eksempel har betydet, at betjente har været tvunget til at printe digitale anmeldelser ud og indtaste dem på ny.
Men de danske panserbasser er åbenbart ikke alene om at kæmpe med utidssvarende it.
I Holland belyser en rapport (holandsk), at situationen måske endda er endnu værre.
I gennemgangen af politistyrkens brug af teknologi står der, at: der over de sidste ti år ikke er sket en nævneværdig forbedring i den strukturelle brug af it til at understøtte politiets arbejde.
Løs it-udfordringen ved at ignorere den
Helt konkret er betjentene så frustrerede over brugerfjendtlige og ikkefungerende systemer, at de i nogle tilfælde har ladet kriminelle slippe billigere.
"Undersøgelsen finder beviser på, at der er betjente, som har undgået at optage rapport eller som har valgt en mindre alvorlig overtrædelse i systemet...Den opførsel kan også have påvirket oplysninger og statistikker over kriminalitet....Introduktionen af systemet kan også have haft en indflydelse på antallet af sager," forklarer rapporten.
Resten af rapporten er lige nedslående læsning.
De samlede it-omkostninger for politiet i 2009 var for eksempel 770 millioner euro. De mange penge er primært gået til vedligeholdelse og lappeløsninger, så der ikke har været midler til at udvikle nye løsninger. Derfor er der politisk pres for at give ordensmagten tidsvarende it.
Selv om den danske ordensmagt også har lidt under de samme udfordringer, så er der tilsyneladende ikke nogle kriminelle, der har fået lov til at slippe billigere.
"Det er rigtig, at vi også har et kludetæppe af løsninger, der ikke snakker særlig godt sammen. Så langt hen af vejen har vi nok nogle af de samme problemer som hollænderne åbenbart har, men jeg kan med æren i behold sige, at jeg ikke har hørt om sager herhjemme, hvor der er blevet undladt at optage rapporter," siger Henrik Ibsen, siger formand i politiforbundet.