Apple har igen-igen lavet defekte iMacs

Er iMac en skulptur eller skal man kunne tænde den?

Så skete det igen.

Endnu engang ser det ud til, at Apple har sendt en computer med medfødte fejl på markedet. Det er langt fra første gang.

Denne gang er det Apples nye Core i7 iMac der har problemer. På blandt andet Apples officielle fora fortæller dybt frustrede og skuffede Apple kunder om diverse problemer med deres dyrt indkøbte iMac.

Det mest udbredte problem er, at skærmen er revnet i nederste venstre hjørne. Det er endnu ikke opklaret om det er et problem med indpakningen eller en fejl i designet. Men revnen opstår samme sted hos alle dem der har fejlen. Det minder mistænkeligt om fejlen på den hvide Macbook, hvor kabinettet flækker i samme hjørne på de fleste Macbooks.

Men det er ikke Core i7 iMac'ens eneste problem. En del af dem virker simpelthen ikke. Sitet Engadget har netop købt en model, der koster mindst 15.000 kroner i Danmark, og efter de pakkede den ud og satte stikket til skete der ingenting. Maskinen var simpelthen død ved ankomsten - Dead on Arrival. Engadget er ikke de eneste der oplever det. Flere kunder raser over, at deres computer ikke virker.

Den fejl er så vidt vides kun relateret til Core i7 udgaven af iMac. Men også core 2 duo modellerne har problemer.

I den længste nyere tråd på Apples fora raser kunder over, at deres iMacs har problemer med en flimren på skærmen. Det mest irriterende ved problemet er, at det er sporadisk og der tilsyneladende ikke er et gennemskueligt mønster i flimmeret. Fejlen begynder typisk at vise sig efter et par dage. Flere har fået byttet deres iMac til en ny med samme fejl. Nogle iMacs blinker også pludseligt og andre får sort skærm. Menulinjen har det også med at skifte position på skærmen. På foraet forsøger folk desperat at afprøve forskellige løsninger, så de i det mindste kan finde ud af om problemet er hard- eller softwarerelateret.

I en anden tråd har kunder med et andet problem fundet sammen. De oplever et mærkeligt gult skær i den ene side af skærmen.

Men fortrædelighederne stopper ikke her. Kunder der har købt 21" udgaven af iMac oplever en irriterende højfrekvent hvinen fra skærmen. Enkelte har løst problemet ved at få iMac'en udskiftet. Men andre har fået en ny iMac med samme problem.

Læs mere her på Apples officielle iMac forum.

ComOn har tidligere beskrevet de massive problemer Apple har med, at sammensætte hardware uden fejl. Læs mere i artiklen Er Apple verdens dårligste computerproducent?. Den artikel affødte i øvrigt en del debat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere