Kabelnettet graver på Nørrebro

Nørrebro får snart rigtigt bredbånd fra Internetudbyderen Kabelnettet.dk.

Nu vækkes den gamle debat om, hvad der er bredbånd og hvad der ikke er, til live igen. 25.000 husstande på Nørrebro er blandt de første, som får adgang til det, Kabelnettet.dk kalder det "ægte" bredbånd, når firmaet næste år er færdig med at grave kabler ned i ti Nørrebro-kvarterer.

»Vi dimensionerer kredsløbet løbende, så den enkelte bruger får en oplevelse af 2 mbit eller derover i begge retninger,« fortæller Kabelnettets direktør, Kim Nielsen, som påpeger, at brugerne kan opnå langt højere hastigheder, men at Kabelnettet.dk ikke vil oversælge produktet.

Prisen for en husstand kommer til at ligge på 199 kroner for at blive oprettet og derefter omkring 49 kroner om måneden i abonnement. Kabelnettet tilbyder samtidig billigere kabel-tv og telefoni via Tele2. Kim Nielsen regner med at der er mange, som kan se fordelene i det tilbud, og at Nørrebros boligforeninger vil tilslutte sig efterhånden som det bliver muligt.

»Vi graver flere steder i byen på en gang, og vi regner med at de første boligforeninger har tilsluttet sig den fiber, vi er ved at lægge ud på Nørrebro, så vi har 1.000 husstande på inden jul. Men mange af foreningerne har først generalforsamlinger i januar, så det er nok først der, vi ser et boom,« siger Kim Nielsen.

Kabelnettet.dk, som for et par år siden prøvede kræfter med markedet for trådløst internet, har store planer med udbredelsen af de fiberoptiske kabler.

»Vi vil dække det meste af København i løbet af 2003, og så er vi i forhandlinger med NESA, der graver strømkabler ned ude i provinsen, om at hjælpe os med at rulle det ud dér,« siger Kim Nielsen.

For danskerne som skal overveje tilbuddet om at springe på bredbåndstoget, er der dog en enkelt hage: Det er dyrt for boligforeningerne at blive koblet på. Fra dengang man talte om offentligt finansieret bredbånd til danskerne kendes dette også som last-mile problemet: Selve infrastrukturen for bredbåndets udbredelse kan måske relativt let stables på benene, men hvem skal betale for strækningen fra fortovet og ind i bygningen, så husstanden bliver koblet på den store ledning?

»Når man melder sig til, lægger vi et 100 mbit interface ind i den enkelte boligforening og forbinder det med kablet ude i gaden. Hvis kablet ligger lige i fortovet, så det drejer sig om få meter, koster det 25.000, og det er det billigste. Derfra stiger priserne så for at blive tilkoblet, alt efter hvor langt man er væk fra hovedkablet,« siger Kim Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere