Nyt Dankort med chip i 2004

Til næste år skal Dankortet udskiftes med et nyt betalingskort med indbygget mikrochip.

Inden den 1. januar 2005 skal alle 3,4 millioner Dankort-brugere udskifte deres kort med et nyt chip-Dankort. Finansrådet har besluttet, at det eksisterende Dankort skal afløses af et mere moderne og sikkert kort i løbet af det næste år.

»Vi gør kortudskiftningen så enkel som mulig for kunderne. De bevarer deres nuværende PIN-kode, og de nye Dankort vil både have magnetstribe og chip. Det betyder, at såvel nye som gamle terminaler kan bruges, idet ikke alle butikker pr. 1. januar 2005 har nået at anskaffe nye terminaler, som kan aflæse chip,« siger Peter Schütze, der er formand for Finansrådet.

Den øgede sikkerhed betyder at foto og lasergravet underskrift bliver unødvendige på det nye chipkort. Det har samme størrelse som det nuværende Dankort.

Kortets betalingschip er en såkaldt EMV-chip, som skal forhindre, at kopiering af Dankort bliver et problem.

I stedet for at køre kortet igennem fra højre mod venstre for at læse magnetstriben, skal chipkortet skubbes ind i terminalen, som herefter skyder kortet ud igen, når transaktionen er gennemført.

Det nye Dankort skal finansieres gennem et gebyr på op til 50 øre pr. Dankort-betaling i butikkerne.

»Pengeinstitutterne kan ifølge Betalingsmiddelloven opkræve et gebyr på op til 50 øre pr. Dankort-betaling af butikkerne. Det står butikkerne frit for at opkræve gebyret hos kunderne. Loven bestemmer dog, at langt de fleste butikker skal have de første 5000 Dankort-betalinger gratis - altså uden gebyr,« siger Peter Schütze.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere