Blu-ray-prototype med 200 GB

TDK har udviklet et Blu-ray-lagermedie med en kapacitet på hele 200 GB. Men der er kun tale om en prototype.

TDK melder om et gennembrud i udviklingen af fremtidens lagermedier. Forleden kunne TDK fremvise den første fungerede prototype på et Blu-ray-medie med plads til 100 GB, og nu har firmaet så fordoblet kapaciteten til 200 GB. Det er ikke en rekord - Sony har allerede vist en Blu-ray-skive med 200 GB - men TDK klarer sig med seks lag på hver 33,3 GB, hvor Sony bruger otte lag.

Ifølge TDK har prototypen plads til 18 timers video i høj opløsning, der kan overføres med 24 Mbit/s.

Firmaet har også skruet på skrivehastigheden og opnået en ny Blu-ray-rekord med 216 Mbit/s på et et-lags-medie med 25 GB.

TDK mener at de seneste teknologiske landvindinger understreger, at Blu-ray har et større potentiale end konkurrenten HD-DVD. De to formater kæmper om titlen som dvd'ens efterfølger.

Men den første Blu-ray-afspiller på markedet, Samsungs BD-P1000, kan kun læse 25 GB-medier, og de første 50 GB Blu-ray-skiver er endnu ikke på markedet.

HD DVD-medier fås allerede med et og to lag, der kan lagre henholdsvis 15 og 30 GB. Toshiba arbejder på en HD-DVD-skive med tre lag og 45 GB kapacitet, men dette medie kræver sandsynligvis helt nye HD-DVD-afspillere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere