Microsoft satser på H.264 i IE9

Softwaregiganten går i Apples fodspor og dømmer Adobes Flash ude af fremtidens internet.

Den næste udgave af Microsofts browser Internet Explorer - IE9 - understøtter ikke som standard Adobe Flash. Microsoft har i stedet kastet sin kærlighed på websproget HTML5, og videostandarden H.264 og altså ikke Flash's video-codecs.

Meldingen fra Microsoft kommer i et blogindlæg fra general manager for Internet Explorer, Dean Hachamovitch.

“Vi mener, at H.264 er et formidabelt format. IE9 vil i dens HTML5 kun understøtte H.264,” skriver Dean Hachamovitch.

Spørgsmålet er, om Microsofts udmelding er endnu et søm i ligkisten til platformen Adobe Flash, der ellers i dag bliver brugt på mange hjemmesider og i videoafspilninger. Kuglen fra softwaregiganten er dog ikke i samme kaliber som Apples. Hvor æblefirmaet ikke tillader brugere af iPad at læse Flash, så kan brugere af Microsofts browser fortsat - ligesom med de tidligere versioner af Internet Explorer - læse Flash i IE9 ved at hente et plug in.

Microsofts IE-chef lægger da heller ikke Flash i graven endnu. Han lægger vægt på, at Flash i dag er en vigtig videoafspiller på internettet, og at en bruger ville få problemer med en browser uden Flash-understøttelse. Men der er problemer med Adobes format, mener Hachamovitch, og ser ud til at melde sig på Apples side i ordkrigen mellem Apple og Adobe, hvor æblefirmaet blandt andet har kritiseret Flash for at bruge meget strøm og derfor være dårlig til brug på mobile platforme som tavlecomputeren iPad. Hachamovitch har også forbehold over for Flash.

"Flash har nogle problemer, specielt angående driftsikkerhed, sikkerhed og præstation," skriver Dean Hachamovitch.

Fordelen ved H.264 , der er i gang med at blive udviklet og vil mindske behovet for Flash til hjemmesider, er, at det er industriens standard, mener Dean Hachamovitch. Det er altså en fordel, at den er udbredt. Derfor vil det være let for en bruger at optage noget på et kamera og lægge det ud på internettet, mener han. Det er måske ikke så overraskende, at Microsoft ikke er begejstret for Flash. Microsoft er medejer af formatet H.264, og også til hjemmesideopbygning har Microsoft en konkurrent til Flash, nemlig Silverlight.

Flash til video er allerede på skrump på internettet. Faktisk har standarden allerede vundet slaget om webvideoerne, skriver it-blogggen TechChrunch og henviser til en statistik fra firmaet Encoding.com, der viser, at H.264 står for 66 procent de videoer, som firmaet har kodet til brug på internettet. Firmaet selv, der har store kunder som MTV og Myspace, mener, at det er repræsentativt for resten af internettet. Flash-videoformaterne Flash VP6 og FLV er på nedtur. De to formater, der for blot et år siden stod for 69 procent af webvideoerne, er til gengæld nede på 26 procent i firmaets statistik. Det taler for rigtigheden af disse tal, at Youtube, der alene står for 40 procent af nettets videoer, koder i H.264.

Flash's to codecs og H.264 har altså byttet markedsandele på et år, tyder det på. Selv om Flash ser ud til at tabe kampen, betyder det ikke, at H.264 vinder. Der er flere formater med i kampen om videoerne. Rygtet siger, at Google på konferencen Google I/O i denne måned vil åbne Googles standard, VP8, så den bliver open source. Dermed forventes Mozilla, skaberne af Firefox, at bakke op om standarden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere