Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Kina mistænkes for censur af sms-beskeder

Kina er berygtet for censur af internettet. Det frygtes nu, at turen er kommet til censur af sms-beskeder.

Internettet med dets mange muligheder for informationssøgning og kommunikationsudveksling undergår streng censur i Kina. Nu frygtes det, at også de sms-beskeder, som de kinesiske mobilbrugere sender til hinanden, skal censureres.

Det sker efter, at nye forskrifter er blevet udstedt i Kina, som giver mobiltelefonioperatører ret til at filtrere sms-beskeder for såkaldt bedragerisk og pornografisk indhold, skriver BBC Online.

Det forlyder, at det alene drejer sig om en mulighed for udbyderne, men analytikere vurderer, at det egentlige formål er overvågning af systemkritikere.

Gruppen "Reporters Without Borders" oplyser, at de kinesiske myndigheder i stigende grad tager moderne teknologi i brug for at kontrollere informationsformidling i Kina.

Ifølge gruppen har virksomheden Venus Info Tech udviklet et system til overvågning af sms-beskeder for at kontrollere, om der sendes indhold bestående af "falske politiske rygter" og "reaktionære bemærkninger".

Det oplyses, at overvågningssystemet anvender algoritmer, som genkender bestemte nøgleord, og kombinerer ordene. Bestemte nøgleord kan udløse en automatisk angivelse til politiet.

Sms-beskeder har allerede truet de kinesiske myndigheders informationskontrol. Sidste år forsøgte myndighederne at skjule udbruddet af SARS, men mobiltelefonbrugere sendte millioner af sms-beskeder til hinanden, hvor de advarede hinanden mod den frygtede sygdom.

Endnu er de nye forskrifter kun udstedt til operatøren China Mobile Corporation, som til gengæld står for 65 procent af det kinesiske marked.

Analyser viser, at der sidste år blev sendt mere end 220 milliarder sms-beskeder i Kina, hvorved kineserne står for forsendelse af næsten 50 procent af samtlige sms-beskeder, som sendes rundt om i verden, skriver BBC Online.

Kina er allerede berygtet for hård censur af internettet, og for hård afstraffelse for uautoriseret brug af internet i Kina.

Endvidere har de kinesiske myndigheder oprettet en censurkomite specifikt til censur af indhold i online-spil, som ifølge myndighederne truer nationens enhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere