Sådan vil Telia og TDC levere vores tv-programmer i fremtiden

Både TDC-selskabet YouSee og Telia har på samme dag lanceret bud på, hvordan vi får leveret vores tv-programmer over nettet i fremtiden. Mobilitet og valgfrihed er kommet på dagsordenen.

TDC-selskabet YouSee og Telia lancerer i disse dage to forskellige alternativer til at modtage sit tv-signal fra et almindeligt antennestik i væggen.

Telia har døbt sit seneste produkt " target="blank">Telia TV.

Telia TV sender som IPTV signalerne ud til kunderne via bredbåndsforbindelsen. Løsningen er baseret på Telias Zaptor-boks, der modtager signalerne og sender dem videre til fjernsynsskærmen inde i stuen.

Det er muligt at vælge mellem forskellige fordefinerede tilvalgspakker, men det er endnu ikke muligt at at købe enkeltstående kanaler efter eget valg. Senere i år vil Telia dog lancere film-udlejning via platformen.

Tilbuddet er betinget af, at man er eller bliver bredbåndskunde hos Telia. Hvis man vælger en af firmaets dyreste bredbåndslinjer får man til gengæld grundudgaven af IPTV-løsningen gratis. Det vil sige 16 kanaler.

TDCs vinkel

TDC annoncerede allerede i 2005 en lignende løsning med TDC TV. Men i disse dage er TDC-selskabet YouSee som nævnt også klar med endnu en ny distributionsform.

YouSee Web-TV er dog ikke så avanceret som Telias aktuelle løsning. Med YouSee Web-TV kan man købe abonnement på 16 kanaler, som man kan se streamet fra en webbrowser.

»Vi ser web-tv som et supplement til husstandens primære tv-forsyning. For os er det en strategisk satsning, der handler om at skabe en platform såvel teknisk som rettighedsmæssigt inden for fremtidens medie-distributionsformer. Vi vil være med til at udvikle web-tv-markedet, der vil forme sig og vokse over de næste par år,« siger Anders Blauenfeldt, der er chef for produktudvikling i YouSee.

Produktet er dog hæmmet af de efterhånden vante begrænsninger. Materialet er beskyttet med Microsofts DRM og tv-afspilleren skal afvikles i Internet Explorer.

Til gengæld behøver man ikke at være kunde hos YouSee for at købe sig adgang til web-tv-produktet. Man skal bare have en bredbåndsforbindelse på minimum 1 Mbit/s.
Der kan købes løbende adgang i henholdsvis 24 timer, 30 eller 90 dage.

Man kan også leje film via YouSee Web-tv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere