Engelsk e-handel overvurderet

Den første officielle opgørelse af den engelske e-handel er misvisende, fordi den inkluderer aktie-handel, hævder analytikere ifølge ZDNet.

Den officielle institution Office of National Statistics (ONS) har opgjort, at der blev solgt for 56,6 milliarder pund service og varer over internettet i Storbritannien sidste år. Men, hvis tallene renses for handel med aktier, er det nærmere 11 milliarder pund, hævder Forrester.


Den officielle statistik over e-handelen i Storbritannien beskæftiger sig med, hvordan det går med at nå Tony Blairs mål: "At gøre Storbritannien til verdens bedste sted for e-handel", men Forrester mener, at statistikken er unøjagtig, fordi den medregner værdien af handelen i den finansielle sektor.


"Kun 2 milliarder pund var business-to-consumer handel, hvis det finansielle marked ikke medregnes - aktiehandel tager en stor bid af kagen", udtaler David Metcalf fra Forrester. Den totale e-handel med serviceydelser og varer kommer kun op på 12,8 milliarder i år, forudser Forrester. Men i 2005 forudser analysebureauet, at tallet vil nå helt op på 300 milliarder pund, hvilket er 18 procent af den totale business-to-business handel, tilføjer Metcalf om de fremtidige udsigter for den engelske e-handel.


"Det går ret godt i England. Det er spørgsmålet, hvad der er realisabelt og tidshorisonten for væksten i online handel. Vi forventer ikke en udpræget stigning før i år 2003", tilføjer Metcalf.


Ifølge regeringens mål skal alle virksomheder gøre nogen af deres forretninger over nettet i år 2005. Ifølge den statistiske undersøgelse fra ONS havde 63 procent af virksomhederne adgang til internettet sidste år. Alligevel går over halvdelen af den totale e-handel i Storbritannien igennem kun 600 virksomheder.


En vigtig faktor, der kan hæmme mindre virksomheders internet handel, er manglen på hurtige forbindelser. ONS undersøgelse viste, at kun otte procent af de britiske firmaer havde bredbåndsforbindelse.


(Kilde: news.zdnet.co.uk)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Also A/S
    Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

    29. august 2024 | Læs mere


    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere