Microsoft: ingen erstatning for Vista-forsinkelser

Forlydender om at Microsoft vil kompensere kunder, der bliver ramt af Vistas forsinkelse, afkræftes hos det danske Microsoft.

Erhvervskunder, hvis Microsoft-kontrakt af Software Alliance-typen udløber i oktober, går glip af den opgradering til Windows Vista, som kontrakten ellers skulle have sikret. På grund af den tidligere udmeldte forsinkelse kommer Vista til erhvervskunder nemlig først til november.

Tidligere i august skrev nyhedstjenesten eWeek, at kunder med netop udløbne kontrakter næppe ville blive snydt for Vista. eWeek kunne oven i købet citere Microsofts vicepræsident for partnere, Allison Watson for at sige, at Microsoft var opmærksom på problemet, som Vista-forsinkelsen medførte for kunder med volumenlicenser.

»Vi har allerede identificeret de kunder, der falder i denne kategori, sammen med de relevante partnere. Vi vil give partnerorganisationen mulighed for at udrede de særlige situationer, hvor Vista-forsinkelsen bliver opfattet negativ,« sagde hun.

Ud over et brev fra Microsoft eller partneren får udredningen dog ingen konkrete konsekvenser for de berørte danske kunder. Det oplyser Nis Bank Lorenzen, Microsofts danske divisionschef med ansvar for Windows Vista.

Han bekræfter, at de kunder, hvis Software Alliance-kontrakt udløber i oktober, er blevet lokaliseret og kontaktet. Men afkræfter i samme åndedræt, at kunderne får nogen kompensation for forsinkelsen.

»Det er selvfølgelig ærgerligt for de kunder, der går glib af Vista, fordi deres kontrakt udløber inden det kommer. Men der vil altid være nogen, der ikke når at få en ny udgivelse med i deres Software Alliance-kontrakt. Omvendt er der andre gange, hvor man får to opdateringer med i samme treårs periode. Det skete for eksempel med Office 2003 og Office XP,« siger han.

Har Microsoft ikke et særligt ansvar overfor de kunder, som har kalkuleret med jeres udmelding om hvornår Vista ville komme og derfor har timet deres Software Alliance-kontrakt så den løber til oktober - kun for at blive snydt fordi I er forsinkede i leveringen?

»Well, vi garanterer ikke en release-dato. Det fremgår tydeligt at kontrakten. Derfor er Software Alliance også meget andet end opdateringer. Man får flere andre fordele,« siger Nis Bank Lorenzen.

Han fortæller, at erhvervskunderne får deres Vista til november mens produktet først vil komme i butikkerne til januar.

I begyndelsen af 2006 blev Vista-lanceringen udsat med 6-8 uger. Office 2007-lanceringen er også udskudt, men det er alene for få den til at falde sammen med Vista-lanceringen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere