Vista: Vi har ikke behov for virusbeskyttelse

Microsoft-chef hævder, at Vista er så sikkert, at det slet ikke har brug for yderligere virusbeskyttelse.

Flere sikkerhedsfirmaer har kritiseret Microsofts for at lukke dem ude i forbindelse med udviklingen af Vista. Det er der måske en helt naturlig årsag til. En Microsoft-chef hævder nu, at styresystemet er så sikkert, at han ville lade sin syv-årige søn bruge det - uden at der var installeret virusbeskyttelse på computeren.

Det er topchefen Jim Allchin, som kom med påstanden, da han præsenterede Vistas sikkerhedsindstillinger for en journalist.

Blandt de nyskabelser, som skulle gøre virusbeskyttelse overflødig, peger Allchin på Vistas nye "parental controls" og Address Space Layout Randomization (ASLR).

»ASLR gør, at hver Windows Vista-maskine opfører sig en anelse anderledes end de andre Vista-maskiner. Så hvis for eksempel en orm forsøger at bevæge sig fra den ene maskine til den anden, er sandsynligheden for, at den får succes, meget lille. Jeg ville gerne have haft den funktionalitet ind i Windows XP SP2, men vi kunne ikke finde ud af at gøre det. Nu har en dygtig ansat fundet løsningen, og så vælger vi at introducere det i Vista,« siger Allchin, som generelt mener, at Vista overgår XP på sikkerheden.

»Men misforstå mig ikke. Situationen eskalerer hele tiden, og hackerne bliver klogere og klogere. Der er meget på spil, så vi kan ikke sige, at vi har opnået fuld sikkerhed. Jeg kan kun sige, at jeg føler mig meget sikker.«

Derfor gætter han også på, at både alvorligheden og antallet af kommende rettelser af Vista vil være betydeligt lavere end de mange sikkerhedspatches, som er kommet til Windows XP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere