Styr på gymnasie-timerne via nettet

4000 gymnasieelever på syv gymnasier kan nu følge med i skemaændringer og lignende via nettet.

Omkring 4000 elever på syv gymnasier i hovedstadsområdet får en lidt nemmere hverdag når skolen starter igen efter sommerferien. Med det nye danskudviklede system, Lectio, kan eleverne fremover via internettet følge med i skemaændringer, lokaleændringer, sygdom blandt lærerne og temadage.

Det er IT-firmaet Macom, der har udviklet systemet. Med den nye gymnasiereform, der lægger op til en øget grad af projektarbejde, spår firmaets direktør at fremtiden er lys for Lectio.
»Jeg forventer, at i forbindelse med idriftsættelsen af den nye gymnasiereform i 2005, vil alle danske gymnasier tilbyde en service á la Lectio, når vi går væk fra det klassiske ugeskema og over til en øget brug af projektarbejdsformen,« siger direktør Martin Holbøll fra Macom.

Erfaringer med Lectio fra Det frie Gymnasium i København viser, at lærerne - og især eleverne - er meget begejstrede for systemet, fordi de, uanset hvor de befinder sig, kan se deres aktuelle personlige skema. Endvidere kan lærerne og administrationen logge sig på, og se en opgørelse over antallet af modultimer og arbejdsmarkedstimer, der er gennemført. Tidligere foregik det manuelt.

Ideen til Lectio er oprindeligt udtænkt af lektor Einar Poulsen fra Nørre Gymnasium i København.
Foruden Det frie Gymnasium og Nørre Gymnasium i København, så kan elever og lærere på også Borupgaard Amtsgymnasium, Gladsaxe Gymnasium, Nærum Amtsgymnasium, Ordrup Gymnasium og Rysensteen Gymnasium bruge Lectio, når de vender tilbage fra ferien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere