Jagten på Napsters efterfølgere er gået ind

Musikindustrien og Hollywood har slået kræfterne sammen for at ramme de tjenester, der er opstået af Napsters aske.

MusicCity, Kazaa og Grokster, der er alle oplever stigende popularitet efter Napsters fald er nu kommet i musik- og filmindustriens søgelys og modtaget et sagsanlæg.


Den nye retssag er den fjerde i copyrightens hellige korstog mod de populære filbytte-tjenester. Indtil videre er det lykkedes for musikindustrien at lukke Scour, stoppe det gratis bytteri på Napster og sende Aimster ud i de økonomiske tove.


Retssagen er dels den første mod med en oversøisk anklaget, dels den første retslige test af en ny generation af teknologi, der sandsynligvis bliver sværere at ramme end Napster. De fildelingstjenester, der er i skudlinien denne gang bygger i modsætning til Napster ikke på et centralt register over filer til download. De involverede virksomheder hævder oven i købet, at selv om de lukker, er der intet, der forhindrer, at softwaren fortsætter med at cirkulere på nettet, hvilket vil sige, at bytteriet kan fortsætte, selv om tjenesten nedlægges.


Musikindustrien har fået blod på tanden og sætter gang i den første test af, hvorvidt de amerikanske beskyttelser af copyright kan udstrækkes til andre lande i forbindelse med online misbrug. Softwaren bag de tre tjenester, der nu er hevet i retten, er den samme. Softwaren hedder FastTrack og den er udviklet af en "virtuel organisation" af programmører fra Danmark, Sverige og Holland, som derefter har solgt licens til MusicCity og Grokster. Direktøren for FastTrack - Niklas Zennström - er også chef for Kazaa.


Tjenesterne i Napsters kølvand har på trods af musikindustrien holdt godt liv i musikbytteriet på nettet. virksomheden Webnoize har opgjort musikbytteriet i august til 3,05 milliarder downloads via FastTrack baserede tjenester, via Audiogalaxy, iMesh og Gnutella netværket tilsammen. Til sammenligning var antallet af musikdownloads 2,79 milliarder i februar, da Napster var på sit højeste.


(Kilde: cnet.com)




    IT-JOB

    PensionDanmark

    Business Tester

    Udlændinge- og Integrationsministeriet

    Forretningsudvikler med fokus på digitalisering og AI

    Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

    Generalist til PMO
    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Advania Danmark A/S
    Hardware, licenser, konsulentydelser

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere