Google afviser sårbarhed i Gmail

Google afviser meldinger om et sikkerhedshul i sin posttjeneste Gmail. Flere af tjenestens brugere har fået deres domænenavne stjålet i den seneste tid.

Google tilbageviser nu alle rygter om et sikkerhedshul i post-tjenesten Gmail. Flere af tjenestens brugere har i den seneste tid oplevet at deres internet-domænenavne registreret hos Godaddy pludselig har skiftet ejer. Der spekuleres nu på, at domænetyvene har udnyttet et sikkerhedshul hos Gmail til at videresende alle mails fra Godaddy til domæneejeren til deres egen e-mail adresse.

For at overtage domænenavnet kræves et kundenummer og et kodeord til Godaddy-kontoen. Hvis man har glemt dem, kan man få tjenesten til at sende dem til ens e-mail adresse. Hvis angriberen kender Gmail-adressen for domæneejeren, behøver man blot opfange de mails fra Godaddy, der sendes til kontoen, og har så de nødvendige oplysninger til at logge på.

Det er her, det påstående Gmail-sikkerhedshul kommer ind i billedet. For sårbarheden skulle gøre det muligt for angribere at installere et filter og videresende mails fra en vilkårlig Gmail-adresse.

Spekulationerne har nu fået Google til at gennemføre sin egen undersøgelse og den viser ifølge dette blogindlæg, at der slet ikke er tale om et sikkerhedshul. I stedet har domænetyvene sendt klassiske phishing-mails for at lokke brugerne ind på falske sider som google-hosts.com, der absolut ikke har noget med Google at gøre.

Her bliver brugerne så lokket til at indtaste deres brugernavn og kodeord til Gmail-kontoen, hvorefter angriberen opretter et mailfilter, der videresender mails fra domæneudbydere. Og så er det en smal sag at gennemføre tyveriet af domænenavnet.

Men dermed vedkender Google sig et andet stort problem - nemlig den stigende mængde af phishing-angreb under Googles navn. Den officielle anbefaling fra Google er, at man bør undlade at indtaste sine Gmail login-oplysninger på alle sites som ikke starter med https://www.google.com/accounts. Og hvis der kommer advarsler frem i browseren om manglende eller udløbne certifikater, bør man holde sig helt væk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere