Det er indtil videre forbeholdt Hollywood at indrette operationelle computerskærme på indersiden af brilleglas.
Der findes allerede briller som kan afspille film på kort afstand. Men den aktuelle forskning går i retningen af at skabe briller med deciderede tovejs-kommunikation.
Til dato har prototyper af denne teknologi lidt af store klodsede formater. Men nu arbejder Fraunhofer Instituttet i Tyskland på at gøre indpakningen væsentlig mere praktisk.
Det var forskere ved Fraunhofer Instituttet, der oprindeligt gav os det udbredte MP3-format, derfor er det ikke utopisk, at teknologien med interaktive briller nu er på vej mod det brede publikum.
Helt konkret arbejdes der ikke kun med at bygge monitorer ind i glasses. Styrefunktionen af brillerne skal også kunne klares ved hjælp af øjebevægelser.
Et mulig scenarie kunne være, at man har en brugsanvisning placeret for det ene øje, mens hænderne er fri til at samle den Ikea-reol, som er knyttet til brugsanvisningen. Når man er klar til næste side, gør man en kort bevægelse med øjet.
Øjestyringsteknikken og billedgengivelsen har forskerne pakket ned i et cmos-kredsløb på bare 19 gange 17 millimeter, som kan placeres på stellet.
Det billede som "brilleaben" kan se, sendes mod nethinden, men for personen fremstår det som en skærm, der er placeret en meter foran ham.
For at kunne virke i både nat- og dagsbelysning anvendes oled-teknik.