PGP skifter til stærkere SHA-algoritme

PGP har allerede taget konsekvensen af ny kinesisk forskning og udskifter SHA-1 med en stærkere algoritme.

Softwarefirmaet PGP Corporation har reageret hurtigt efter afsløringen af et muligt sikkerhedsproblem i Secure Hash Algorithm (SHA-1) og meddeler nu, at man omgående vil indlede et skift til en mere sikker version af standarden.

Et kinesisk forskerhold fra Shangdong-universitetet har fundet en svaghed i SHA-1, der i teorien kunne misbruges til at manipulere signerede dokumenter.

»Selvom vi ikke har set forskningspapiret endnu, tvivler vi ikke på at gruppen har haft succes med deres forskning, eftersom vi har set deres arbejde før,« siger PGP's teknologichef John Callas.

Han understreger at firmaets produkter netop er udviklet med henblik på at kunne gennemføre en let og smidig udskiftning af alle algoritmer hvis det bliver nødvendigt.

De samme kinesiske forskere fandt i september sidste år en svaghed i MD-5, en anden meget udbredt kryptografisk algoritme.

PGP Corporation fortæller at man siden efteråret har arbejdet med at forberede skiftet til SHA-256 og SHA-512, som skulle have en betydelig større sikkerhed end SHA-1.

Begge standarder bliver indbygget i den næste version af programmerne PGP Desktop og PGP Universal som erstatning for SHA-1.

Det seneste kinesiske forskningsresultat blev offentliggjort af den anerkendte amerikanske krypterings-ekspert Bruce Schneier, som også sidder i PGP Technology Advisory Board.

»Det er et reelt angreb, selvom det stadig er ude på kanten af det mulige med den nuværende teknologi,« siger Bruce Schneier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere