Startup-dyst satte ideerne på skinner hos Nokia

Nokia lagde hus til iværksætter-træf.

At blive sin egen herre er en af jobmulighederne for de ansatte på Nokias lukningsdømte udviklingsafdeling i Københavns sydhavn.

For at slå et slag for den tanke, lagde Nokia i weekenden lokaler til et start-up-stævne, hvor deltagerne kunne afprøve og udvikle ideer til nye forretningskoncepter på mobil-området.

Omkring 100 iværksætter-spirer med gode ideer deltog. Af dem var hver femte en Nokia-ansat, fortæller Alex Farcet, der er den danske bagmand for non-profit-bevægelsen Start-up Weekends.

Konceptet bag Startup Weekends indebærer, at de enkelte deltagere først får 60 sekunder til at præsentere en ide. Derpå skal forsamlingen af potentielle entreprenører stemme på de ti bedste ideer. Idemændene bag de ti vinderforslag skal nu sammensætte teams ud fra den samlede deltager-skare, hvoraf hovedparten formentlig aldrig har mødt hinanden før. Når de forskellige teams søndag aften pitcher deres halv- eller helfærdige produkt eller koncept, kårer et dommerpanel de bedste.

Flest stemmer ved fredagens første ide-pitch fik en Nokia-ansat, der havde sin sidste arbejdsdag i Nokia efter ti år i firmaet. Han præsenterede sin ide til et projekt kaldet Competence.me som en slags pendant til Linked-in, men med fokus på folks kompetencer snarere end deres firma-forbindelser. Tanken er, at andre kan rate ens kompetencer, snarere end at man blot oplister hvilke firmaer, man har været ansat i.

Competence.me vandt dog ikke konkurrencen, der i stedet blev vundet af holdet bag projektet Qstar.
Vinder-ideen var en relativt simpel app til styring af køen foran diskoteker og spillesteder baseret på et pointsystem: Gæster kan komme foran i køen, hvis diskoteket har givet dem en høj score – for eksempel baseret på mængden af drinks-køb for ved tidligere besøg.

Andenpladsen gik til Eyetube-projektet, hvor holdet havde bygget et komplet fungerende men billigt eyetracking-system, mens tredjepladsen gik til en alarm-app ved navn ”What Comes Around”. Konceptet er det enkle, at man får sine venner og bekendte til at koble sig på alarm-systemet, som i nødsituationer tilkalder den, der befinder sig på nærmest i alarm-øjeblikket – og som måske kan komme frem hurtigere end politiet.

Et projekt der smager lidt af en anden opstartvirksomhed omtalt på ComON, nemlig Naboor.dk.

Ud over at belønne gode ideer fungerer Start-up Weekends som kontaktskaber, og den funktion havde det danske firma Shape sat sig for at udnytte.

Firmaet, der udvikler apps for virksomheder, havde sendt et hold på fem mand til Nokia-arrangementet med det formål at udvikle på en ide, som Shape-folkene længe havde leget med, men aldrig rigtig havde haft tid til at arbejde med.

”Vi havde en ide til en app, der kan håndtere udgiftsbilag, når man skal have sit firma til at refundere restaurant-regninger og taxaboner. I stedet for at gemme krøllede kvitteringer, tager man et bilede af dem med mobilen og kører dem ind i vores app, der kan sende dem videre i virksomhedens regnskabssystem,” fortæller Ole Gammelgaard Poulsen fra Shape.

Mens Shape er et veletableret firma, der har flere år på bagen, var hovedparten af deltagerne i startup-weekenden netop ikke etablerede endnu.

Hvor mange af de nuværende Nokia-ansatte, der fandt sig et nyt levebrød som kommende entreprenører og mobil-iværksætter, vides endnu ikke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere