B&O er i dyb krise

B&O fyrer i deres digitale udviklingsafdeling. "Det ser virkelig kritisk ud," siger analytiker.

B&O er i så dyb krise, at de har fyret i udviklingsafdelingen. Medarbejderne i afdelingen er helt uforstående, fordi det er B&Os erklærede mål at satse på nye produkter, skriver Berlingske Business.

Medarbejderne er blevet fyret som del i den fyringsrunder der har kostet 400 B&O folk jobbet. Godt halvdelen af de 40 medarbejdere i IdeLab er nu væk. Blandt andet flere af dem der udviklede B&Os nye Beosound 5. IdeLab har eksisteret siden 2003 og blev grundlagt for at udvilke digitale koncepter. Men ifølge avisen, har der været konflikter mellem udviklingsafdelingen og B&Os designere.

Der bliver fyret over hele linjen i den gamle Struer-virksomhed. Det sker som led i planen Pole Position, som skal sikre en fordobling på salg af nye produkter i det kommende regnskabsår.

Direktør Kalle Hvidt Nielsen siger, at fyringerne er led i en effektivisering, der sikrer B&O fremdrift.

"Den digitale udvikling er absolut vigtig. Faktisk er udviklingen af den digitale teknologiplatform et helt central element i Pole Position-strategien, og vi har flyttet ansvaret op til det øverste niveau i produktudviklingsorganisationen, så det digitale er faktisk blevet hevet meget frem," siger Kalle Hvidt Nielsen.

Aktieanalytiker Lars Topholm fra Carnegie hilser fyringerne velkommen.

"Der er selvfølgelig en risiko for, at de mister det nyskabende element, og det er også min store bekymring for B&O fremadrettet, men omvendt med deres økonomiske situation ser det virkelig kritisk ud, og de er pinedød nød til at skære. De har simpelthen ikke frihed til at satse på innovation i samme udstrækning som tidligere," siger han til Business.

B&Os har ikke altid været længst fremme på beatet, når det gjaldt nye produkter. I midten af 90'erne introducerede de et fjernsyn med indbygget CD-I afspiller. Det skete samtidig med, at de første dvd-afspillere kom på markedet. CD-I var et format fra Phillips, der bedst kan betegnes som dødfødt. Senest har B&O lanceret en plasmaskærm til over en halv millioner kroner. Det sker samtidig med, at de første LED skærme er ved at nærme sig markedet. B&O har dog også flere gange været forest på markedet med bevægelsesfølsomme stereoanlæg, kompakte billedrørs fjernsyn og højttalerteknologi.

Mens B&O er i dyb krise klarer tyske Löewe, der er den nærmeste konkurrent, sig glimrende.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Studentermedhjælper til Toldområdet i stor IT-styrelse

Netcompany A/S

Network Engineer

Sparekassen Danmark

Systemudvikler

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere