Artikel top billede

Danske udviklere vil revolutionere bankernes kontoudskrifter

Tech Guld: Startup-virksomheden Banklog lover bankkunder lynoverblik over deres økonomiske situation.

Netbanker er blandt de mest udbredte og de vigtigste netapplikationer, som bruges af millioner af mennesker verden over. Men selvom den digitale bank har været blandt os i mange herrens år, er de fleste netbankers brugerinterface og grafisk design stadig ikke udviklet til meget mere end Windows 3.1 niveau.

Tag for eksempel kontoudtoget, der stadig bare er en lang, uoverskuelig liste over posteringer i de fleste netbanker.

Det vil det danske startup Banklog gerne lave om på. Skaberen af Banklog, Rasmus Makwarth, modtog en dag endnu en uoverskuelig kontoudskrift. Så besluttede han at lancere sig egen løsning.

Inspireret af tilsvarende løsninger i USA har han stillet sig selv spørgsmålet: Hvorfor ikke gøre posterne grafiske? Svaret blev et system, der kan kobles på enhver netbank, og som giver bankkunden et hurtigt og overskueligt grafisk overblik over situationen i vedkommendes privatøkonomi.

Banklog er et visualiserings- og budget-værktøj, der fungerer som ikke-interferende add-on til netbanken.
Illustrationen i toppen af denne artikel fortæller, hvad det smarte ved Banklog består i.

Selskabet beskriver selv sit koncept på denne måde:

”Der gemmer sig utallige uudnyttede informationer i kontoudtoget. Disse informationer omkring forbrug, tendenser og budget er meget vanskelige at tilgå på den nuværende netbank, og derfor mister mange overblikket over deres økonomi. Det vil vi gerne lave om på i Banklog,” hedder det i præsentationsmaterialet fra det danske startup.

Banklogs algoritmer kategoriserer og visualiserer automatisk kontoudtoget for kunden og inddeler udgifterne i kategorier som for eksempel dagligvarer, bil, faste udgifter etc.

Teamet, der skal markedsføre konceptet over danske banker, har fået en erfaren bankmand med som formand for bestyrelsen, nemlig Jørgen Giversen, der er tidligere adm. direktør i Spar Nord Bank og SDC. Direktøren i foretagendet er Peter Bagge-Nielsen, der tidligere har været med i etableringen af succesfulde startups som Skagenfood.dk, Torvet.dk og Logsite.dk. Banklogs programmør og algoritmeekspert er Ron Cohen, der var studiekammerat med stifter Rasmus Makwarth på Aalborg Universitet.

Banklogs ambitioner er først og fremmest det danske marked og dernæst det nordiske marked. Senere igen håber man at bringe produktet ud på det internationale marked gennem partnerskaber.

Banklogs hjemmeside findes her. Nærmere præsentation af konceptet kan ses her: http://issuu.com/makwarth/docs/banklog

Mener du, at Banklog er blandt de mest lovende af danske startups i it- og telebranchen, bedes du tilkendegive dette overfor redaktionen. Vi modtager mails (send dem til techguld@mediaprovider.dk) og læser kommentarerne i kommentarfeltet under hver artikel. Den endelige vurdering af, hvilke ti startups af de godt tyve nominerede, der skal gå videre i konkurrencen, træffes på baggrund af læsernes - begrundede - input af Tech Guld redaktionen.
Når feltet om en lille måneds tid måned er reduceret til ti firmaer, vil et dommerpanel vurdere, hvem der er de tre mest lovende. Dommerpanelet består af fremtrædende VIPs fra it- og telebranchen, og medlemmerne er enten selv erfarne og succesfulde iværksættere eller topdirektører i branchen.
Finalen, hvor Danmarks mest lovende startup skal findes, løber af stabelen i december.

Læs mere om ComON Tech Guld konkurrencen her.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere