Artikel top billede

Kinesere bruger Kindle til at omgå censur

Facebook, Twitter og andre forbudte sider kan besøges med Kindle i Kina.

Den lille e-læser Kindle fra Amazon er blevet meget populær i Kina – men ikke til at læse e-bøger. Kindle indeholder en eksperimentel browser, som kan bruges til at besøge almindelige websider – og det bliver brugt til at omgå den kinesiske netcensur, skriver South China Morning Post.

Kina er berømt for sin ”internet-mur”, der blokerer for uønskede websteder som Facebook og Twitter – men det ser ud til, at kineserne har glemt at blokere Kindle. Den mobile enhed sælges i en 3G-udgave med gratis mobil dataoverførsel i mere end 100 lande – herunder også Kina.

Det menes at Amazon har indgået en aftale med en lokal teleoperatør i Kina – og her får trafikken altså indtil videre lov til at passere igennem ufiltreret.

Flere kinesiske bloggere fortæller til avisen, hvordan de til deres store overraskelse opdagede at de kunne gå på Twitter og Facebook med Kindle.

Det er måske kun et spørgsmål om tid, før de kinesiske myndigheder begynder at filtrere Kindle-trafikken, hvis den mobile enhed bliver mere populær blandt kineserne. Kindle bliver slet ikke solgt officielt i Kina, men der foregår en livlig handel med Kindle-enheder på kinesiske auktionstjenester som Taobao.

Kinesiske internet-brugere kan også bruge open source-software som Tor til at omgå censuren, men det menes at det kun er en meget lille del af brugerne, der anvender sådanne programmer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere