Websider hader mandage - og udviklere

Ifølge en ny undersøgelse, er mandag den dag websider har størst chance for at gå ned. Ikke fordi der om mandagen er meget hacker- eller virusaktivitet, men fordi udviklerne implementerer ideer, de har arbejdet på over weekenden.

Undersøgelsen er foretaget i Storbritannien, hvor data fra 70 af de største websider blev indsamlet over en periode på 9 uger.

Syndromet 'Manic Monday', som det er døbt, opstår oftest, efter udviklerne har rodet med nye ideer over weekenden. Ikke alt er lige vellykket, hvilket afspejler sig i flere fejl og større ustabilitet på mandage end nogen anden ugedag.

Neal Gandhi fra virksomheden Attenda, der har stået for undersøgelsen, udtaler:

»Den roligste periode på året for websideproblemer er over julen og nytår, fordi udviklerholdet er væk. Dette på trods af at det er en af de travleste tider for forbruger-websider.«

»Lige så snart udviklerne logger på igen starter problemerne,« fortæller Gandhi.

Attenda arbejder ikke overraskende med at rådgive virksomheders medarbejdere, så deres arbejde får den tilsigtede positive effekt. Dette gøres ved at holde en stringent kontrol med forandringsprocesser, der udføres på software samt brug af testserver.

Gandhi slår på, at på trods af denne fordyrende proces, kan det i sidste ende vise sig at være en udbytterig investering, som sikrer websiderne en langt højere fejlfri oppetid.

»Dog kan man stadig være udsat for chefer, som ikke forstår teknologien og vil have ændringerne implementeret i går. Hvis det så går galt, er det udviklerne, der ender med at få enden på komedie,« slutter Gandhi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere