Bertelsmann optrapper CD-beskyttelse

Det israelske sikkerhedsfirma Midbar underskrev i går en aftale med Bertelsmann's CD-virksomhed om at levere kopibeskyttelse til deres CD'er.

Det israelske sikkerhedsfirma Midbar underskrev i går en aftale med Bertelsmann's CD-virksomhed om at levere kopibeskyttelse til deres CD'er. Ifølge aftalen skal Bertelsmann's Sonypress bruge Midbar's teknologi med navnet Cactus Data Shield for at forhindre piratkopiering.


Cactus Data Shield findes i tre udgaver. Den stærkeste beskyttelse - CDS-100 bevirker, at CD'en kun kan afspilles på traditionelle CD-afspillere. CD'er beskyttet med CDS-200 kan både høres på almindelige CD-afspillere og via CD-drevet i PC'en. Den tredje og mildeste form for kopibeskyttelse - CDS-300 tillader, udover at CD'en både kan høres på CD-afspillere og PC'er, at indholdet kan overføres til PC'ens harddisk.


Midbar har allerede testet systemet. I august blev der sendt en million beskyttede CD'er ud på det europæiske marked og virksomheden har planer om også at trænge ind i USA.


I USA kan Midbar imødese en ikke ubetydelig konkurrence. Bertelsmann eksperimenterer med teknologier fra andre firmaer for at lave kopibeskyttede CD'er markedsført gennem BMG Entertainment. Rivalerne på det amerikanske marked tæller over en håndfuld firmaer inklusiv SunnCom og Macrovision.


Macrovision har også testet deres beskyttelse overfor forbrugerne uden de vidste det. I de seneste måneder er der sendt adskillige albums ud på det amerikanske marked med Macrovisions kopibeskyttelse, uden at det er blevet afsløret, hvilke titler det drejer sig om.


Sidste år arbejde Midbar sammen med BMG Tyskland for at teste kopibeskyttede CD'er. Efter at have sendt 130.000 CD'er på markedet blev forsøget opgivet på grund af klager fra forbrugerne. Det viste sig, at de beskyttede CD'er ikke kunne spilles på alle typer af CD-afspillere. BMG sagde, at de havde problemer med kompatibiliteten på mellem to og tre procent af CD- og DVD-afspillerne på markedet.


En repræsentant for Midbar siger til CNET, at de brugte det forsøg de foretog sammen med BMG Tyskland til at drage erfaringer fra. Midbar hævder, at de siden har løst problemet og de tilføjer, at de har sendt kopibeskyttede CD'er på markedet i Tjekkiet og i Slovakiet uden problemer.


Det er noget af en hvepserede virksomheder som Midbar stikker fingerene i. "Alle, der eksperimenterer med sådan noget, får det svært. Alle hackere derude vil kaste sig over dem (Midbar) og andre der prøver det sammen", udtaler McNealy fra GartnerG2 til CNET.


(Kilde: news.cnet.com)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Hewlett-Packard ApS
    Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere