Tre journalister fra netavisen CNet vil sagsøge Hewlett-Packard, fordi firmaet anskaffede sig lister over deres telefonsamtaler i jagten på interne læk.
Sagen er opstået i kølvandet på den jagt, som Patricia C. Dunn, tidligere bestyrelsesformand i Hewlett-Packard, indledte efter bestyrelsesmedlemmer, der lækkede informationer til pressen.
For at finde lækkene undersøgte privatdetektiver telefonsamtaler for ni journalister, der dækkede firmaet, såvel som for dele af deres familier.
Afsløringen af firmaets undersøgelse førte i sin tid til, at Patricia C. Dunn og to advokater forlod deres stillinger, og at der blev anlagt sag i Californien mod Dunn og fire andre. Hewlett-Packard indgik i december en aftale på 14,5 millioner dollar (næsten 80 millioner kroner) for at afsluttede sagen om lovovertrædelserne udenfor retssalen.
Desuden undskyldte firmaet til journalisterne, men der har siden været diskussion om, hvad journalisterne ellers ville gøre.
I USA er det usædvanligt for en avis eller dens medarbejdere at anlægge sag an mod et firma, de skriver om.
Kevin R. Boyle, en sagfører ved ved firmaet Panish, Shea & Boyle i Los Angeles, bekræfter, at de forbereder en sag på vegne af Dawn Kawamoto, Stephen Shankland og Tom Krazit, der alle er journalister ved CNet, men som ikke længere må dække Hewlett-Packard.
CNet vil ikke selv deltage i selve søgsmålet, men siger til New York Times, at man overvejer selv at anlægge sag.
De tre journalister ønsker ikke økonomisk kompensation men derimod straf til Hewlett-Packard.
Fire andre journalister, tre fra BusinessWeek og en fra New York Times, fik også listerne over deres telefonsamtaler gennemgået af Hewlett-Packard. De har ikke anlagt sag endnu men overvejer mulighederne.