Journalister sagsøger Hewlett-Packard

Hewlett-Packards udspionering af journalister har fået tre af dem til at anlægge privat sag mod firmaet.

Tre journalister fra netavisen CNet vil sagsøge Hewlett-Packard, fordi firmaet anskaffede sig lister over deres telefonsamtaler i jagten på interne læk.

Sagen er opstået i kølvandet på den jagt, som Patricia C. Dunn, tidligere bestyrelsesformand i Hewlett-Packard, indledte efter bestyrelsesmedlemmer, der lækkede informationer til pressen.

For at finde lækkene undersøgte privatdetektiver telefonsamtaler for ni journalister, der dækkede firmaet, såvel som for dele af deres familier.

Afsløringen af firmaets undersøgelse førte i sin tid til, at Patricia C. Dunn og to advokater forlod deres stillinger, og at der blev anlagt sag i Californien mod Dunn og fire andre. Hewlett-Packard indgik i december en aftale på 14,5 millioner dollar (næsten 80 millioner kroner) for at afsluttede sagen om lovovertrædelserne udenfor retssalen.

Desuden undskyldte firmaet til journalisterne, men der har siden været diskussion om, hvad journalisterne ellers ville gøre.

I USA er det usædvanligt for en avis eller dens medarbejdere at anlægge sag an mod et firma, de skriver om.

Kevin R. Boyle, en sagfører ved ved firmaet Panish, Shea & Boyle i Los Angeles, bekræfter, at de forbereder en sag på vegne af Dawn Kawamoto, Stephen Shankland og Tom Krazit, der alle er journalister ved CNet, men som ikke længere må dække Hewlett-Packard.

CNet vil ikke selv deltage i selve søgsmålet, men siger til New York Times, at man overvejer selv at anlægge sag.

De tre journalister ønsker ikke økonomisk kompensation men derimod straf til Hewlett-Packard.

Fire andre journalister, tre fra BusinessWeek og en fra New York Times, fik også listerne over deres telefonsamtaler gennemgået af Hewlett-Packard. De har ikke anlagt sag endnu men overvejer mulighederne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere