Artikel top billede

I seng med computer og mobiltelefon

Brugen af mobil teknologi har ændret vores adfærd ? på godt og ondt.

Næsten en fjerdedel tjekker deres mobile enheder inden de står op om morgenen. Det er et af resultaterne i en ny Intel-undersøgelse, der beskæftiger sig med den nye mobile etikette. Det generelle billede er, at opfattelsen af acceptabel opførsel med teknologi ændrer sig. Tolerancen er stigende og brugen af mobil teknologi er nu så allestedsnærværende at det har skabt behov for et helt nyt adfærdskodeks.

Blandt de adspurgte i Europa, Mellemøsten og Afrika er det 67 pct., der tjekker deres mobile enheder inden de tager på arbejde om morgenen, og 23 pct. gør det før de står ud af sengen. Det er heller ikke ualmindeligt at tjekke sin Facebook-status mens man sidder på cafe med vennerne, og kun ganske få ser det som et problem. Blot 7 pct. ser det som et problem at bruge mobile enheder i soveværelset.

Der er selvfølgelig også grænser – især når et gælder brug af mobile enheder i farlige situationer.

“Forskningen viser at selvom brugen af mobile enheder nu er allestedsnærværende i mange lande, så har vi som samfund og kultur ikke helt fundet ud af hvordan de passer ind i vores liv. Når vi kigger på data fra undersøgelsen og vi begynder at forstå noget af den frustration - og i nogle tilfælde forvirring - der er omkring hvordan mobile enheder bliver benyttet, så er det tydeligt at vi stadig er i et tidligt stadie i brugen af dem. Denne form for social regulering, de sociale spilleregler, etikette, bliver typisk bygget op over mange år, på tværs af generationer,” siger Genevieve Bell, der er leder for Intels Interaction og Research Lab.

Vores følelsesmæssige forbindelse til vores mobile enheder er så kraftig, at man næsten kan kalde det en afhængighed - mere en halvdelen af os er villige til at ofre chokolade i en uge, frem for at være foruden vores mobile enheder. Mere end halvdelen af de adspurgte betegner da også de mobile enheder som et statussymbol.

Så er det meget betegnende, at vi er hurtige til at kritisere andres brug af mobile enheder, men har svært ved at se vores egne fejl. Blandt de adspurgte mente kun 11 pct. at den generelle befolkning havde gode mobile manerer, men 50 pct. mente selv at deres manerer var i top. Det viser at der er et betydeligt skel mellem hvordan folk opfatter sig selv og andre omkring dem.

Der er flere resultater fra undersøgelsen ComONs store interview med Genevieve Bell fra januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere