Den franskfødte matematiker Louis de Branges fra Purdue University i USA mener at have løst en ligning, der forklarer hemmeligheden bag primtallene - tal, der kun kan deles med sig selv og en.
Hvis løsningen er rigtig, kan det være katatrofalt for al internetkommunikation.
Primtal hjælper blandt andet banker med at hemmeligholde kundernes kreditkort-data og er kritiske for sikker e-handel.
Primtal er nemlig nøglen til kryptering, og hvis ligningen er løst, kan alle krypterede koder brydes. Det er en bombe under data-sikkerheden.
I 1859 opstillede den tyske matematiker Georg Friedrich Bernhard Riemann en hypotese, der muligvis forklarer systemet i rækkefølgen af primtal, der ellers har virket fuldkommen tilfældig.
Fordelingen af primtallene følger tilsyneladende ikke noget system, men den tyske matematiker observerede, at hyppigheden af primtal minder om en funktion, der kaldes Riemann Zeta-funktionen.
På den baggrund opstillede han en ligning, der viser, at alle funktionens løsninger fulgte et system.
Louis de Branges mener nu, mere end hundrede år senere, at have løst ligningen, der betragtes som et af matematikkens helt store mysterier.
Ligningen er et af syv store matematiske spørgsmål, som Clay Mathematics Institute i Massachusetts har stillet. Instituttet udlover en million dollars - cirka seks millioner kroner - for hvert problem, der løses.
De Branges' kolleger er dog ikke overbevist om, at løsningen holder.
»Det bevis, han præsenterer er ganske uforståeligt, og folk i det matematiske miljø er ikke sikre på, at han har vundet millionen,« siger Marcus du Sautoy fra Oxford University til The Guardian, og fortsætter:
»De fleste matematikere ville sælge deres sjæl til Djævelen for et bevis.«
»De Branges' bevis bør give os større forståelse for, hvordan primtal fungerer. Hvis det er tilfældet kan det bringe hele e-handelkonceptet i knæ fra den ene dag til den anden, så det kan have store konsekvenser,« siger Marcus du Sautoy.