Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

IBM åbner testcenter for RFID-chip

IBM har åbnet et testcenter i Nice i Sydfrankrig, som giver detailbranchen mulighed for at teste RFID-chippen, som på sigt skal erstatte dagens stregkoder.

IBM har åbnet et testcenter, som giver detailbranchen mulighed for at afprøve RFID-chippen. Den lille RFID-chip er en udbygning af stregkoden, men kan lagre langt flere informationer end dagens stregkoder.

IBM har 1.000 medarbejdere ansat til udvikling af teknologien, der er ved at være klar til brug, og nu har detailbranchen mulighed for at teste RFID-teknologiens anvendelsesmuligheder i testcenteret i Nice.

RFID-chips bruges i dag til logistik og vareregistrering fra varerne forlader fabrikken til de betales ved kassen.

Teknikken er relativt dyr, og anvendes hovedsageligt af giganter som Wal-Mart, Albertson og Target, men også den amerikanske regering ønsker at gøre brug af RFID i forskellige sammenhænge.

RFID-chippen skal på længere sigt erstatte dagens stregkoder, men endnu er prisen for den nye teknik så høj, at det vil vare mange år, før den når samme udbredelse som stregkoden.

Et andet spørgsmål, som mange stiller i forbindelse med udbredelsen af RFID-chippen, er, hvilke konsekvenser det har for forbrugernes privatliv, når producenter og forretninger anbringer RDIF-chips i tøj, fødevarer og andre produkter.

Den demokratiske senator, amerikaneren Patrick Leahy, peger på RFID-teknologien som en mulig overvågningsteknik, der får George Orwells 1984-scenarier til at rykke mange skridt nærmere.

Leahy frygter, at registreringen af varen ikke slutter ved kassen, når en vare er betalt, men følger forbrugeren med ud af butikken, og så at sige ind i vedkommendes liv for her at fortsætte registreringen af data om brug af produktet.

Også mange forbrugerorganisationen ser RFID-chippen som en mulig trussel mod forbrugernes privatliv, og kræver klare juridiske retningslinjer for anvendelse af teknologien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere