Videnskabsminister Helge Sander offentliggjorde i dag de otte medlemmer af Rådet for IT-sikkerhed, der indleder arbejdet med den danske og europæiske IT-sikkerhed i januar.
Rådet viderefører arbejdet som foregik i IT-sikkerhedsrådet, hvor Mads Bryde-Andersen var formand indtil lukningen i foråret 2002, men i modsætning til det gamle har det nye råd fået egentlige beføjelser. Der skal igangsættes kampagner og udvikles standarder for sikkerhed, og der oprettes et kompetencecenter til at understøtte rådets arbejde i praksis.
Seks menige medlemmer og et formandskab bestående af Allan Fischer-Madsen og næstformand Janne Glæsel skal til sammen drive det nye råd, som ifølge videnskabsministeren kommer til at spille en større rolle end tidligere:
»Der er blevet brugt en del kræfter på at finde ud af, hvilken model der var den rigtige for arbejdet med IT-sikkerhed. Det afgørende for mig har været at sikre, at det nye råd får gennemslagskraft, så vi får sat IT-sikkerheden højere på dagsordenen,« siger Helge Sander i en pressemeddelelse.
Den nyslåede formand glæder sig over de arbejdsområder, det nye råd har fået, men vil først fortælle om alle detaljerne, når rådet har været samlet for første gang i januar.
»Blandt udfordringerne er at vi skal i gang med at fremme IT-sikkerheden og forståelsen for, at det er et vigtigt område. I det kommende år skal vi sandsynligvis kigge på et projekt, hvor IT-sikkerheden i det offentlige skal gøres bedre og billigere, og der skal laves en indsats for netværkssikkerheden i Danmark,« siger Allan Fischer-Madsen, som også nævner muligheden for at der i forlængelse af kompetencecenteret etableres en uafhængig overvågningsfunktion på linje med amerikanske CERT.
I starten får rådet desuden en international funktion i kraft af Danmarks EU-formandskab. Det er meningen at Rådet for IT-sikkerhed skal spille en rolle i forbindelse med formuleringen af retningslinjer for, hvordan den europæiske IT-sikkerhed skal håndteres, fortæller formanden.
Den fulde medlemsliste for Rådet for IT-sikkerhed kan ses på Videnskabsministeriets hjemmeside, hvor rådets kommissorium også er tilgængeligt.