Artikel top billede

NASA sender menneske-robot ud i rummet

Torsdag startede Robonaut 2 sin tur til den internationale rumstation.

Så er rumfærgen Discovery startet på sin tur til den internationale rumstation ISS og med i lasten er en usædvanlig passager. Det er den sidste tur for Discovery, der blev sendt afsted fra Florida ved 23-tiden dansk tid torsdag aften. De gamle rumfærger går snart på pension. Der er planlagt en tur med Endeavour til april og Atlantis skal flyve til sommer, men så er det også slut.

Det mest interessante ved Discovery-missionen er nok den robot, som rejser sammen med de seks astronauter ombord på rumfærgen. Den såkaldte Robonaut 2 er udviklet af NASA og General Motors.

Robotten R2 har to lange arme og skal udføre forskellige opgaver, som normalt klares af astronauter – det skal samtidig testes hvordan den reagerer på stråling, vibrationer, vægtløshed og elektromagnetisk støj.

Den vejer omkring 150 kilo og består af en torso med et hoved, to arme og to hænder, der skulle være så følsomme, at de kan samle et stykke papir op uden at krølle det – og alligevel kan hver hånd løfte 10 kilo.

I øjeblikket kan robotten ikke bevæge sig rundt – den har ingen ben. Kommende modeller skulle være mere mobile.

Foruden det fysiske arbejde skal det også testes, hvordan robotten fungerer i samspil med den menneskelige besætning på rumstationen.

I første omgang skal robotten fjernstyres fra Jorden gennem en bærbar computer, men senere skal den være i stand til at udføre flere opgaver selvstændigt.

Robotten skal ikke kun bruges i rummet. General Motors vil også anvende den i sin bilproduktion.

Læs mere om Robonaut 2 hos NASA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere