EU: Alle søgemaskiner skal under lup

Det er ikke kun Google, som bekymrer EU med hensyn til, hvor længe man gemmer data om brugernes søgningresultater.

EU er bekymret over, hvor længe søgemaskiner lagrer informationer om, hvad brugerne søger efter. Firmaerne bruger disse data til at levere reklamer og bedre resultater, men der er frygt for, at disse data kan blive et mål for hackere og regeringer.

Det er Artikel 29-gruppen under EU, der udtrykker bekymringer over søgemaskinerne og nu vil udvide undersøgelsen af, hvor længe Google gemmer data, til at omfatte alle søgemaskiner.

»Arbejdsgruppen vil se på søgemaskiner generelt og undersøge deres aktiviteter fra et perspektiv om databeskyttelse, da sagen har betydning for et stadigt stigende antal brugere,« siger Artikel 29-gruppen i en udtalelse.

Google har selv foreslået at reducere længden, de gemmer data, fra 24 til 18 måneder. Desuden har Google fastholdt, at man dermed overholder EU's lovgivning. Artikel 29-gruppen har dog udbedt sig tid til at overveje Googles svar og vil også se på andre søgemaskiner i de næste uger for at bedømme, hvilke spørgsmål om databeskyttelse, der er på spil.

Gruppen har også bedt Google om at besvare spørgsmål om selskabets brug af specifik teknologi til at samle indsigt i, hvilke websites folk besøger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere