Spørgsmålet om hvorvidt e-mails er juridisk bindende er blevet rejst, efter en statsansat i foråret modtog en e-mail med beskeden om, at han var fyret. Statsansattes Kartel sendte straks sagen videre til deres jurister, for at få klarlagt, om opsigelsen var gyldig. Vurderingen fra advokat Lars Svenning Andersen lød ifølge Politiken, at e-mailen "der fremstår som trykt på edb-skærmen, og som kan udprintes ved et tryk på en knap, ud fra en juridisk fortolkning opfylder skriftlighedskravet. () Dette gælder uanset at formen kan virke krænkende over for den opsagte."
Advokat Martin Von Haller Grønbæk, beskæftiget med Internetjura, støtter Lars Svenning Andersens vurdering, men påpeger over for Politiken behovet for at få klarlagt, hvorvidt kravet om underskrift er opfyldt ved digitale meddelelser og dermed digital signatur. Men lige præcis med hensyn til opsigelser er det tilstrækkeligt at kravet om skriftlighed er opfyldt; så længe det klart fremgår, hvem beskeden er fra, er der juridisk set ikke krav om en underskrift.
Formand for Statsansattes Kartel, Niels Juul, finder fremgangsmåden både usmagelig, upersonlig og et udtryk for dårlig personalepolitik. Han opfordrer nu tillidsrepræsentanter på de enkelte arbejdspladser til sammen med arbejdsgiverne at opstille nogle regler for, i hvilke personalesituationer e-mailen kan anvendes.
(Kilde: Politiken)