Rambøll Informatik sat til salg

Rambøll Gruppen forhandler i øjeblikket med en håndfuld købere til it-konsulenthuset Rambøll Informatik.

It-konsulenthuset Rambøll Informatik er på vej mod nyt ejerskab. Ifølge koncerndirektør Søren Holm Johansen har Rambøll Gruppen besluttet at skille sig af med forretningsenheden Rambøll Informatik.

"Hvis vi kan finde en køber, som er interesseret i at overtage Rambøll Informatik på de betingelser og de vilkår, som vi mener skal være opfyldt, så er selskabet til salg ja," bekræfter koncerndirektøren.

Rambøll Gruppen er "ganske langt" i processen med at sælge, og alle medarbejdere i Rambøll Informatik er orienteret om, at ledelsen forventer, at salget er gennemført inden sommerferien.
"Vi kommenterer ikke på, hvem der har budt, men arbejder med en håndfuld selskaber såvel danske som internationale," siger Søren Holm Johansen, som heller ikke vil sige noget om, hvad han forventer at kunne sælge konsulenthuset for.

Bare ikke god nok
Baggrunden for at sælge Rambøll Informatik er ifølge koncerndirektøren, at det er svært for selskabet at nå op i en "førende klasse både nationalt og internationalt".

"For Rambøll Informatik er det svært at nå op i den liga, som engineering og management er i," siger han og åbner en kattelem for, at Rambøll Gruppen holder fast i en del af Rambøll Informatik:

"Om vi sælger fuldstændigt eller bevarer en interesse i Rambøll Informatik, afhænger af bud og de muligheder, der ligger i budene," lyder det.

Et par oplagte købere kunne være de store konsulenthuse CSC og KMD. Ifølge Computerworlds oplysninger er KMD stærkt interesseret. Computerworld har kontaktet Lars Monrad Gylling, KMD's administrerende direktør, for at få en kommentar til påstanden om, at KMD står parat med et bud på Rambøll Informatik.

"Jeg har ingen kommentarer," var det eneste, vi kunne vriste ud af KMD-chefen.

Rambøll Informatik har i øvrigt selv tidligere købt op som for eksempel da den svenske virksomhed Cefalo blev overtaget i 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere