TDC-koks lukker for jyske mobiler

TDC's mobilnet i århus-området har været nede siden i går aftes. Driftsproblemer ventes at ramme flere brugere af TDCs mobilnet i hele den nordlige halvdel af Jylland i den kommende tid.

(opdateret) TDC-kunder og kunder hos alle de selskaber, der enten direkte benytter TDCs mobilnet eller blot roamer på det, har oplevet driftsproblemer siden mandag aften ved 20-tiden.

TDC har lokaliseret fejlen og regner med at have løst pproblemet i eftermiddag.

Årsagen til østjydernes mobilproblemer skal findes i en af TDCs hoved-computere, der styrer flere hundrede såkaldte sites - dvs. antenne-installationer - i Århus-området. Og grunden til at hoved-computeren er blevet mindre mesterlig hedder Ericsson.

TDC er nemlig i gang med at udskifte samtlige centraler og sites, som er baseret på Nokia-teknologi med ny Ericsson-teknologi.

Det aktuelle nedbrud har antageligt ramt mange tusinde østjyder. De har kunnet læse om driftsforstyrrelsen på TDCs hjemmeside, men har derudover ikke været informeret om sagen.

Konsekvenserne for de erhvervsvirksomheder, som er afhængige af mobiltelefoni, kendes ikke.

Per Christiansen i TDCs pressetjeneste siger til ComON, at selskabet har overvejet at informere om problemerne via Regionalradioen eller via Ritzau, men at det altså blev ved overvejelserne.

"Det er jo en afvejning om folk vil kunne bruge informationen til noget eller det bare vil forstyrre," siger Per Henriksen.

Informationsniveauet hos TDC møder kritik fra blandt andre ComON-læser Sigurd Blom Rossel, der er selvstændig erhvervsdrivende.

"Det er på ingen måde hensigtsmæssigt at det ikke er annonceret og det er heller ikke hensigtsmæssigt at annonceringen er mangelfuld inde på TDC hjemmeside under status over nedbrud. Jeg ringede ind for at få en statusmelding, da der på nettet stod at den sidste opdatering var fra klokken 7 i morges og at den næste status melding først ville være i morgen. Da jeg så ringede ind og talte med en servicemedarbejder, så var udmeldingen, at det kunne de ikke informere om andet end det som stod annonceret på nettet. Tjah, er det ikke TDC i en nøddeskal - at have en ansat som skal henvise til, hvad man kan finde af oplysninger på nettet?" spørger han.

Opdatering: Ved middagstid var 127 sites ud af 172 udbedret i Århus-området, så der er meget få kunder, der stadig oplever gener, oplyser TDC.

TDCs mobilnet i den nordlige halvdel af Jylland - fra Århus og op - er drevet af Nokia-teknologi - som altså nu skal udskiftes.

Ifølge TDCs pressesekretariatet regner man med at have gennemført udskiftningen af Nokia-centraler inden udgangen af november. Men mens den står på, skal kunderne belave sig på, at der kan komme større driftsforstyrrelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere