Free Software Foundation starter kampagne mod Vista

Den nye kampagne Badvista.org skal informere om de negative sider af Microsofts nye operativsystem.

Free Software Foundation (FSF) har startet en kampagne mod Windows Vista under overskriften BadVista.org. Formålet er at fremhæve alle ulemperne i Vista og samtidig slå på tromme for gratis alternativer som operativsystemet gNewSense.

»Vista er et salgstrick der er maskeret som en opgradering. Det er samlet set et skridt tilbage når du ser på det vigtigste aspekt, der er forbundet med at eje og bruge en computer; du har kontrollen over hvad den gør. Microsoft Windows er selvfølgelig allerede proprietær og meget restriktiv, og alene af den grund værd at undgå. Men de nye 'funktioner' i Vista er en trojansk hest der skal smugle endnu flere restriktioner ind,« siger FSF's John Sullivan.

Kampagnen skal blandt andet fokusere på det såkaldte Trusted Computing, som FSF allerede har omdøbt til Treacherous Computing. Teknologien skal beskytte musik og film mod uretmæssig kopiering, men FSF kritiserer, at brugeren dermed også mister kontrollen over sin maskine.

»Microsoft starter nu sin største produktlancering nogensinde og bruger sin marketingpenge på at vildlede medier og brugerne om Vistas mål. Vores kampagne vil stille de vigtige spørgsmål. Kan du frigøre dig selv eller dit firma? Vil du nogensinde kunne slippe fri for Microsoft? Vi vil demonstrere, at teknologifolk kan være sociale aktivister, ligesom vi gjorde med vores kampagne mod Digital Rights Management, fordi vi er klar over den skade som Vista vil forvolde,« siger Peter Brown, direktør for FSF.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere