Journalist fik pris for Sander-kritik

Kravlingprisen gik til journalist for kritiske artikler om mobilhuller i Vestjylland og Helge Sanders passivitet.

”Jeg kan egentlig godt forstå dem - der er ikke en forretningen i det for dem. Jeg er jo bare ham stodderen herude på marken. Men jeg mener, at mobiltelefoni skal sammenlignes med anden infrastruktur, og så er det altså et spørgsmål, som politikerne må løse. Vi ville jo ikke finde os i at bo i et hus uden vand eller varme,” siger Søren Elbæk.

Det er citater som disse, der fredag var årsag til, at journalistpraktikant Jonas Vester fra Dagbladet Ringkøbing/Skjern vandt de journaliststuderendes pris, Kravlingprisen. Prisen, og de medfølgende 25.000 kroner, er lillebror til Cavling-prisen, journalisternes store pris.

Jonas Vester har i løbet af sin praktiktid på avisen afdækket de problemer, som vestjyder har, når de bor eller arbejder i mobilhuller. Det er områder, der er så øde, at teleselskaberne ikke gider spilde tid og penge på at få dem dækket af master.

Juryen roste specielt Jonas Vester for at stille kritiske spørgsmål til tidligere videnskabsminister Helge Sander (V). Under sagen forsvarede videnskabsministeren teleselskabernes mangelfulde mobildækning ved at forklare, at selskaberne i henhold til teleforliget ikke har forsyningspligt. Vestjyderne havde altså ikke nogen lov, de kunne banke teleselskaberne med.

"Historien var der. Borgerne blev svigtet. Ministeren gad ikke at svare. Derfor røg hans mailadresse på forsiden. Uforskammet? Ja da. Respektløst? Helt sikkert. Effektivt? Ja," lød det blandt andet i juryens begrundelse.

Der var 80 nominerede og 10 indstillede til prisen. Jonas Vester fik prisen foran journalistprojekter om Bangladesh, Johannes Møllehave, udviklingsbistand og meget andet. Et andet projekt, der havde fokus på problemer med it og teknik, var også nomineret. Det var projektet Forsinkelsen, lavet af Rasmus Mark Pedersen, der handlede om de omfattende problemer med det digitale rejsekort.

Helge Sander er for øvrigt blevet smidt ud af regeringen. Det har ikke stoppet Dagbladet Ringkøbing/Skjern. Journalisterne fra det vestjyske går nu efter hans afløser, Charlotte Sahl Madsen (V).
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere