Nordmænd: Det er for dyrt at lave musiktjenester i Danmark

Folkene bag ny musiktjeneste beklager sig over høje afgifter til KODA.

Det varslede lyse tider for online streaming-tjenester, da det norske firma Aspiro i sidste uge bragte musiktjenesten Wimp til Danmark.

Ankomsten af Wimp var umiddelbart et eksempel på, at det godt kan lade sig gøre at indgå aftaler, der både tilgodeser musikere og de innovative firmaer, der lancerer nye tjenester. Men så simpelt er situationen alligevel ikke.

Norske Aspiro fortæller i dag, at de betaler meget mere for at bruge dansk musik, end de gør for at låne musik fra kunstnere i andre lande.

”Vi mener, at vilkårene fra KODA på længere sigt bør justeres i forholdt til europæisk standard og tilsvarende niveauer i andre lande,” udtaler pressechef Kristin Breivik Eldnes fra Aspiro.

”De forretningsmæssige rammevilkår for musikstreaming i Danmark er meget udfordrende. Vi har valgt at lancere WiMP i Danmark med et langsigtet perspektiv, men vi er afhængige af, at der kommer bedre muligheder for at skabe en ny bæredygtig musikindustri på nettet”.

Wimp kan kun anvendes af Telenor-kunder i Danmark. Ved at betale mellem 50 og 100 kroner for at streame musik fra et katalog på cirka seks millioner numre.

Hvem skal tjene mest?
Danmarks største musiktjeneste på nettet TDC Play har levet i to år, og der mangler en afklaring for tjenestens fremtid.

KODA og TDC knokler i øjeblikket for at blive enige om betalingen til kunstnere, der lægger deres musik til lytning hos TDC Play.
Forhandlingen er gået i hårdknude, fordi parterne ikke kan blive enige om en prismodel for onlinestreaming, der stadig er et nyt område.

Traditionelt har pladeselskaber taget en stor bid af indtjeningen, når musik er blevet solgt på cd. Omvendt har kunstnernes andel af kagen traditionelt været stor, når radiostationer betaler for at bruge musik. Spørgsmålet er nu, hvordan procentfordelingen skal være for streamet musik, der er en blanding af at eje sin musik og lytte til den som på en radio.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere